Sivut

torstai 22. elokuuta 2013

Barolla valmennuksessa

 Olin siis nyt maanantaina ja tiistaina Akin valmennuksissa. Maanataina mentiin ihan omalla ulkokentällä, mutta sitten tiistaina käytiin hyppäämässä Jokirannassa seuran kentällä. Kerron nyt tiistailta kun sieltä on jotain kuviakin (kuvat ottanut Kerttu, kiitos). Verkattiin sileällä ihan normaalisti. Baro tuntui vähän jännittyneeltä niinkuin aina "uudella" paikalla. Se kuitenkin vastasi verkassa apuihin hyvin.
 Tultiin radan ykkösestettä ensin verkkana vastakkaiseen suuntaan. Ensimmäinen hyppy piti tulla löysin ohjin ja antaa hevosen katsoa mistä hyppää, pohjettakaan ei siis saanut käyttää ollenkaan. (alla näkyy ykkös este oikeaan suuntaan). No Baro sitten katsoi, että siinä on jotain kauheaa alla ja pysähtyi esteen eteen. Tulin uudelleen ja kyselemättä yli. Tää oli oikeastaan hyvä, että näin kävi nyt valmennuksessa. Koska tää on vähän ongelma kisoissa että kun Baro jännittää niin se voi kytätä ja kieltää, ja samalla sen laukka lyhentyy -> en pääse normaaleilla askelmäärillä esteitä. Näin ei kuitenkaan aina käy vaan joskus pystyn ratsastamaan kisoissa kuin kotonakin.
 Sitten tultiin muutamaa linjaa. Ykköseltä kakkoselle linja oli helppo. Se oli samanlainen kuin maanantainakin oli ollut. Helppo odottaen viisi laukkaa. Tultiin myös 5-6 linjaa wihonen kyltiltä vesiokserille. Vitoselle jouduin ratsastamaan todella hyvin jalat kiinni kun Baro vähän katsoi sitä. Siinä väli taisi olla 21,5m eli pitkä viisi laukkaa. Taidettiin tulla sitä suurimman osan ajasta kuitenkin lyhentäen kuusi laukkaa. Koska Baro sitten helposti mene pitkäksi ja rupeaa tiputtamaan puomeja.

 Tultiin myös muutaman kerran sarjaa ja siitä suhteutettua vesipystylle. Sarjalle ratsastaminen oli meille tällä kertaa kovin vaikeaa, kun Baro meinasi jarrutella kun alla oli sateenkaaret. Kuitenkin sain sen melko hyvin siihen tuotua. Huomattiin valmennuksessa, että näin vieraassa paikassa miun pitäisi pystyä katsomaan tosi hyvin paikka sarjalle jos Baro on jännittävällä päällä -> muuten tulee ongelmia sarjalla jos a-osalle tulee huono hyppy. Sarjalta jatkettiin vähän kiinni seitsemän laukkaa pystylle.
 Taidettiin valmennuksen aikana tulla kahdesti rata. Ensin noin 80cm korkeudella ja sitten metrin korkuisena. Molemmat radat meni ihan ok.












Periaatteessa olin ihan tyytyväinen valmennukseen, kun päästiin valmentajan kanssa treenaamaan ns kisaolosuhteita ja sain vinkkejä miten ratsastaa silloin kun hevonen jännittyy jne. Hevonen hyppäsi kaiken hyvin ja ratsastajan tahtojen mukaan. Sain muistutusta siitä, että suunnitelmia ei saa muuttaa. Jos on päättänyt tulla jonkun välin tietyllä laukkamäärällä niin silloin se tullaan sillä. Baro tuntui loppua kohden vähän väsyneeltä, joka varmasti johtui osakseen siitä että oli melkoisen lämmin päivä.

Kuvia katsellessani kuitenkin tuli kauhea "häpeä" omaa istuntaani katsoessa (häpeä ei ehkä ole oikea sana mutten keksi parempaakaan, itsetunto-kriisi? ). Kuvia ei läheskään ollut jokaiselta hypyltä ja osa hypyistä oli aika ihmeellisiä, mutta olen aina halunnut ratsastukseni olevan siistin ja korrektin näköistä. Kuitenkaan valmentaja(t) eivät ole istunnastani mitään sanoneet, joten "oletan" ettei se pahimmasta päästä ole eikä se vaikuttanut hevosta mitenkään haittaavan. Onneksi istuntakin kehittyy ja muuttuu kokemuksen myötä, ja valmennuksissa ja tunneillahan sitä oppii. Mutta jatkossa aion keskittyä enemmän myös istuntani kehittämiseen, jotten jatkossa(kaan) häiritsisi hevosta kun se tekee töitä. En ole täydellinen, eikä minusta sitä tulekaan. En siis kaipaa siihen liittyviä kommenteja, virheistä onneksi oppii :)


3 kommenttia:

  1. Voisitko tehdä ratsastushistoria postauksen tai sellaisen mihin laitat vanhoja ratsastuskuvia?

    VastaaPoista
  2. + tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista