Sivut

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vertillä pomppuilua

 Eilen pääsinkin taas pomppimaan Vertin kanssa. En muista oonko sanonut, mutta Vertin omistaja lähti lomareissuun ja Vertti jäi siksi aikaa miulle hoitoon (10pv). Jee :) Onpahan ainakin hommaa tarpeeksi kun kahta hevosta päivittäin ratsastaa. Rakensin kentälle kaksi kavalettia (innarina ensin ja sitten yksi este) ja neljä muuta estettä joista sitten muodostin 8 esteen radan.

Ensin hyppäsin kumpaankin suuntaan verkan jälkeen innareita. Vertti toimi niissä tosi hyvin ja tuli niille malttaen.
 Sitten hyppäsin tätä yksittäistä estettä pienellä kahdeksikolla, jossa siis aina vaihdoin esteen päällä suuntaa. Tuli siis harjoiteltua esteen päällä laukanvaihtoja tai mikäli se ei vaihtunut esteen päällä (joka onneksi melkein joka kerta vaihtui) niin nopeaa vaihtoa ravin kautta kaarteessa. Vertti kääntyi yllättävän hyvin eikä mutkitellut kummallisemmin.

Sitten tulin radan pienenä noin 80cm korkeudessa. Rata sujui yllättävän mutkitta ja Vertti tuntui tasaiselta hypätä.
este nro 1
ensimmäinen hyppy aaltolankulle ikinä, este nro 4
eka ylitys tynnyreistä, este nro 5
este nro 7
este nro 8
Sitten kolme esteistä nostettiin metrin korkeuteen, kavaleteista rakennettu jäi tollaiseksi ja aaltolankku oli 90cm. Mutta radasta yli puolet oli siis metrin kokoisia. No kuitenkin, aluksi mietin että mitenköhän selviän tästä radasta kun kukaan ei ole neuvomassa (hyppäsin siis kameranaista lukuunottamatta yksin). Mutta esteiden korkeus ei kuitenkaan pelottanut, joten tuumasta toimeen. Tulin radan varmaan 3 kertaa, jolloin viimeisellä kerralla se onnistui tosi hyvin ilman mitään virheitä! Tuli niin voittaja fiilis! Hyppäsin ensimmäisiä kertoja V:llä tämän kokoista rataa ja vielä ilman kenenkään auttamista. Nyt tuli hirveä hinku päästä sillä kisoihin. Sain tästä hyppykerrasta ihan hirveästi itseluottamusta ja varmuutta, ja uskon ettei meillä ole V:n kanssa mikään mahdottomuus päästä hyppäämään kisoissa metrin ratoja.!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti