Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

2.6. estevalmennuksessa

 Huh, vihdoinkin koneeni latasi nuo videot ja sain tän postauksen valmiiksi. Olin siis viikko sitten opistolla Hannu Kallion estevalmennuksessa. Hypättiin siellä rataa, joka koostui kolmoissarjasta, kahden laukan sarjasta ja monista suhteutetuista linjoista. Muutamia pieniä erikoisesteitäkin oli.

Baro tuntui heti alussa jo tosi jännittyneelle. Ja pelkäsikin katsomon päätyä aluksi paljon. Mutta loppujen lopuksi kun muutaman kerran mentiin ohi niin mitään ongelmaa ei ollut. Aluksi hypättiin vähän kuin kisoissakin niin yhtä pystyä verkkana. Tultiin sitä aika monta kertaa suuntaa välillä vaihdellen, ja sitä vähitellen aina nostettiin. Pystylle piti tulla melko reippaassa laukassa ja sujuen, lisäksi hevosen piti hypätä mielummin vähän kaukaa kuin liiian läheltä. Aluksi meillä oli vaikeuksia löytää kunnon hyppypaikkaa, ja välillä hypättiinkin tosi juuresta ja välillä tosi kaukaa.

Sitten tultiin pari kertaa okseri verkkana. Tää sujui hyvin ja tähän löytyi heti helposti hyppypaikka.

Tultiin vielä kolmoissarja pari kertaa. Baro meinas jarruttaa aina väleissä, joten jouduin tosi paljon ratsastamaan sitä kokoajan eteenpäin. Paljon enemmän kuin normaalisti. Mutta parin kerran jälkeen se imi sinne esteille.

Alla on kaksi rataa mitkä hyppäsin valmentajan äänien kanssa ja täysin pätkäisemättä. Miun pitäs paremmin päästää sitä kädellä ja pitäisi saada voimaa taakse, jotta saisi vauhtia pois. Mutta Baroa on vähän pakko ratsastaa kokoajan kauhealla apinan raivolla. Ekalla radalla näkyy miten hienosti meinasin aluksi unohtaa radan :D hups. Radalla kaikki esteet oli n. 100cm ja molemmat radat ovat samankokoisia. Ei mennyt ehkä parhaiten mahdollisesti, mutta kokemusta taas. 5. esteen jälkeen rata alkoi poikkeuksetta aina sujumaan :D En tiiä mitä ite säädän molemmissa alussa.. Mutta enjoy!

2 kommenttia:

  1. hyvältähän toi näyttää:) ite en varmaan enää uskaltas hypätä ton kokosia:Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no en kyllä niin sanos :D hahha, kyllä uskaltasit katotaan sit ens viikolla ;)

      Poista