Sivut

torstai 20. kesäkuuta 2013

kolme leiriä mennyt ja kolme jäljellä


 Nyt olikin Juhannuksen takia vähän lyhyempi leiri, joka oli lasten leiri eli siis oli n. 9v lapsia. Lapsia ei tosin ollut kuin neljä, joten kivaa oli :) Ennen leirin alkua kerkesin kotona kuvailemaan meidän koiria. Omasta mielestäni sain muutaman hyvänkin otoksen (mm. ylhäällä oleva).

Viikolla tulikin sitten ihan urakalla ratsastettua. Maanantaina menin Jymyllä ja Vertillä. Vertin liikutin kevyesti ilman satulaa ennen leirin alkamista ja Jymyn taisin ratsastaa illalla. Tiistaina kävin Vertillä maastossa ja Jymyllä sileällä maneesissa kun ulkona satoi.

Keskiviikkona oli urakkapäivä = leirin vetämistä ja neljän hevosen ratsastus, joista kolmella olin tunnilla. Ensin hyppäsin toisen tytön kanssa valmentajan silmän alla Vertillä. Ei mennyt läheskään niin hyvin kuin viimeksi. Miulla ei ollut martingaalia ja hyppäsin koulusatulalla tietystä syystä. En päässyt oikein koulusatulalla istumaan sillä tavalla kuin pitäisi, vaikka toki vika ei ole satulassa vaan sen päällä eli minussa. En saanut ratsastettua Verttiä tarpeeksi hyvin. Hypättiin lyhyttä rataa, joista pari viimeistä kierrosta oli jo ihan hyvät.

Heti perään hyppäsin vielä Barolla. Baro tuntui ihan kivalle ratsastaa tosin kun ruvettiin hyppäämään niin en nähnyt minkäänlaista hyppypaikkaa! En siis minkäänlaista! Meinasi jo muutamasti epätoivo tulla kun ei onnistunut millään. Mutta sitten tulin muutaman kerran ja muutin omaa ratsastustyyliä niin johan alkoi toimia ja löytyi helposti kaikki paikat jne. Vaikeaa on vaan vaihtaa hevosesta toiseen mitkä toimii eri tavalla, mutta sitä vartenhan tässä opetellaan että oppisi ratsastamaan erilaisia hevosia. :) Viimeinen rata oli tosi hyvä ja kaikki paikatkin osui nappiin. Ei hypätty kummallakaan hevosella mitään isoa, ihan pieniä hyvän mielen ratoja. Ens viikolla ois tavoite lähteä Joensuun Ratsastusopistolle iltakisoihin Baron kanssa. Oon miettiny tosi paljon, että menisinkö 80 cm & 90cm, vai menisinkö 90cm & 100cm .. Vaikeaa! Tosin jos ei koita, ei voita! ;) Eli ehkä pitäisi hypätä se metri, mutta onneksi on aikaa miettiä vielä :)
Mitä mieltä ootte? Mitä miun pitäs mennä? 


Hyppyjen jälkeen menin Jymyllä koulukurssi tunnille. Jossa tehtiin vastataivutusta (vähän kuin avoa, mutta asetus toisinpäin) ja pohkeenväistöjä, sekä lopuksi laukanvaihtoja. Harmi ettei oo kuvia, koska Jymy meni tosi hyvin! Se niin innostu kun sai tehdä kunnolla töitä ja varsinkin vaihtoja. Jymyllä oon nyt päässy ihan kunnolla treenaamaan, ihanaa!

Lopuksi vielä kävin ratsastamassa taas Tintillä. Yhteistyö sujui jo huomattavasti paremmin, vaikka sitä vaikeutti kylläkin kun kentällä oli pari estettä ja Tintti tietysti estehevosena olisi halunnut kovasti päästä niitä hyppäämään :D Pientä kuumumista lukuunottamatta meni hyvin, vaikkakin oma istunta oli kuvista päätellen taas jotain aivan kamalaa! Miten istunta voi edes näyttää tolta?!? Haluan useammin koulutunneille!!
Tänään sitten aamulla kävin Vertillä n. 30minuutin ajan kävelemässä ilman satulaa. Ja Jymy sai nauttia ansaitusta vapaapäivästä. Pakko oli ottaa kuvia tämän päivän leirikisoista kun hepat oli taas laitettu niin hienoiksi! Kaikilla löytyikin jotain kukkia harjasta/hännästä :) Söpöä! Myöhemmin luvassa lisää leirikisakuvia!

3 kommenttia: