Sivut

perjantai 21. kesäkuuta 2013

19.5. hyppelyitä

 Meillä oli siis pieni rataharjoitus, joka näkyy alapuolella. 3-4 väli oli 21 metriä eli sujuen viisi laukkaa. Sarja eli 5a-b:n väli oli 10,5metriä, joka on perus kahden laukan väli kisoissa. Muuten ei ollut erikoisesteitä, paitsi 5b:llä oli aaltolankut puomien alla. Vertti ei "väärään" suuntaan tultaessa kattonut niitä ollenkaan, mutta sitten kun se olikin toinen niin hui kauheaa :D Kertaakaan se ei päässyt siitä tosin ohi, vaikka paristi yrittikin.
Kuten edellisessä postauksessakin kerroin niin menin tietystä syystä koulusatulalla, jolla hyppääminen ei taatusti helpota oikein istumista. Vaikka pitäähän sitä pystyä hyppäämään satulalla kun satulalla tai vaikka ilman. No kuitenkin en päässyt oikein istumaan kunnolla ja miulle ei myöskään ollut martingaalia, josta syystä V pääsi kiskomaan välillä päätään pidättäessäni. Aluksi otin joko liikaa kiinni tai sitten mentiin liian kovaa. Kuitenkin kaksi viimeistä rataa olivat jo ihan sujuvia. Radat oli ehkä 80cm korkeudessa, tarkoitus oli vaan saada sujuvuutta ja pitää hauskaa. Oon huomannu, että Vertillä on kivempi hypätä silloin kun ei ole muita hevosia samaan aikaan. Tosin hyvä mennä kotona porukassa, koska kisoissakin täytyy verkata muiden kanssa. Loppujen lopuksi oon siis ihan tyytyväinen. Kuvat on ottanut jälleen Minttu, kiitos! Osa kuvien laadusta on aika huono, koska välillä satoi vettä ja sää vaihteli tuntien aikana paljon.
alkuun verkattiin yksittäisillä esteillä
sarja väärään suuntaan
hyvä poni <3
Baro liikkui tunnilla kivasti ja tehtiin aika paljon verkkaa yksittäisille esteille. Barosta tuli tosi vähän kuvia kun melkein koko tunnin ajan satoi välillä kovastikin niin ei oikein saanut kuvia, lopussa onnistuneimmat.

Miulla oli aluksi ongelmia löytää esteille sopivaa tempoa ja paikkaa. En nähnyt mitään hyppypaikkoja, ja oli taas vaikeaa mennä erilaisen hevosen selkään ja hypätä sillä. Vaikka oonkin mennyt Barolla tosi paljon niin silti, joka kerta kun oon välissä hypänny Vertillä niin tulee taas hahmotus ongelmia. Vertti reagoi apuihin niin eritavalla kuin Baro. 
ilme on sen näköinen että ei onnistunu ihan niinkun piti :D

 Tulin sitten monesti vaan uudestaan ja muutin omaa ratsastustyyliä erilaiseksi. Ja kappas kun alkoi taas heppa toimimaan. Voikun voisi aina muistaa nää säädöt joka kerta heti ettei vaipuisi niin epätoivoon kun tälläkin tunnilla aluksi vajosin... Lopuksi kuitenkin hypättiin myös pienillä tuo rata ja KAIKKI paikat osui hyvin. Hyvä parannus loppua kohti ainakin, koska alku oli aikamoista katastroofia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti