Sivut

lauantai 1. syyskuuta 2012

little happiness

Torstaina tosiaankin oltiin käymässä Kangasalalla klinikalla Jymyn kanssa tutkimassa mistä johtuu, että se on ollut ep/ontunut välillä. Matkaan lähdettiin 5.40 kotoa ja tallilta päästiin matkaan 6.15 levoton poni kyydissä. Jymy ei olisi halunnut mennä koppiin eikä malttanut heti ruveta syömään. Jännitti selvästi matkaa kun ei oo vähään aikaan sitä kuleteltu.

Perillä klinikalla oltiin n. 12.20 ja aika oli 12.30. Sain heti tuoda Jymyn karsinaan. Kerkisin vain harjata Jymyn ja juottaa sen kun jo ell tuli sitä tutkimaan. Heti aluksi ell oli yllättynyt miten hyvässä kunnossa Jymy on ikäisekseen (15v). Kerroin pienen "elämänkerran" eläinlääkärille, jonka jälkeen lähdettiin juoksuttamaan Jymyä ulkokentälle. Jossa tietenkään se ei ontunut, sitten juoksutettiin kovemmalla pohjalla eikä ontunut/ ollut ep siinäkään. Sitten mentiin sisälle taivuttamaan sitä. Jymy anto taivuttaa jalkoja tosi hyvin. Vähän se reagoi niveliin, mutta ell sanoi ettei ole kyse mistään niveltulehduksesta tai muusta eikä ole mitenkään vakavaa, vain kilometrien aiheuttamaa. Lisäksi ell sanoi, että Jymyllä on tosi hyvässä kunnossa olevat jalat sekä ne on myös kuivat. Olin ite hieman epäillyt, että voisi olla esim. kavioruston luutumaa koska se on suomenhevosilla yleistä mutta ell sanoi että Jymyn kavirustot on harvinaisen elastiset vielä! Eli jaloista ei löytynyt mitään vikaa.

Samalla kun taivutettiin/juostiin ell kokeili lihaksia ja totesi, että lavan- ja selänlihakset ovat jumissa. Ja tämä todennäköisesti johtuu siitä kun koulusatula on jäänyt liian kapeaksi niin se on kerennyt painaa niitä. Meillä oli mukana oma estesatula ja pyysin voisiko sitä sovittaa siellä, että tietäisin onko se varmasti hyvä. Klinikan satulaseppä ei ollut paikalla, mutta erittäin osaava hevoshieroja Tuula Pursiainen oli joka osaa myös katsoa satuloita. Hieroja totesi heti alkuun, että onpas miun hevosella kaunis nimi :D kauniista en tiiä, mutta ei ainakaan heti tuu saman nimistä vastaan. Niin se sitten katsoi ja sovitti satulaa. Satula on kuulma erittäin hyvin istuva tälle hevoselle, ei voisi kuulma oikeastaan paremmin istua mikään satula. :) Ainut että selkärangalle voisi olla enemmän tilaa, mutta se korjaantuu hyvin kun ostan sille Mattesin correction padin. Sovitettiin siellä olevaa samanmerkkistä koulusatulaa kun mikä miun estesatula on (Henri de rivel) ja sekin istui Jymyn selkään erittäin hyvin, vaikka olikin aivan liian leveä. Hevoseni on kuulma tehty Rivelin satuloille, hih. Onneksi miulla on valmiina katottuna jo sopivan kokoinen Rivelin koulusatula.

Lisäksi Jymy myös raspattiin klinikalla ja vasemmalta puolelta löytyi yksi isompi hammaspiikki. Mutta muuten hampaat oli hyvässä kunnossa ja hammasrivit ovat kuulma erittäin suorat. Ell sanoi, että kannattaa tätä hevosta raspauttaa n. 10kuukauden välein. Koska ei selvästikkään helposti muodosta mitään piikkejä.

Koti ohjeiksi saatiin viikko maasta käsittelyä (juoksutusta, kävelytystä jne), jonka jälkeen jääkylmät rätit selkään ja sen jälkeen arnika linimenttiä + loimi päälle. Sen jälkeen viikko kevyttä liikuntaa selästä käsin. Tämän jälkeen hevosen mukaan takaisin normaaliin liikuntaan. :) Olen erittäin iloinen, ettei Jymyn jaloista löytynyt mitään. Sekä että sain paljon kehuja miten hyvässä kunnossa se on. Tästä on hyvä jatkaa!

 Huomenna sitten suuntaillaan kohti Savonlinnaan Vertin + sen omistajien + Tuovin & Aapin kanssa.! Aluekisoihin vihdoinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti