Sivut

maanantai 10. syyskuuta 2012

Kysymyspostauksen vastaukset!

1. Miksi valitsit juuri ko. tallin ja valmentajan, millä käyt? Voisitko listata vähän hyviä ja huonoja puolia? Jos et kävisi tällä tallilla, millä tallilla luultavasti kävisit?
- Sillon kun aloitin Hepokankaalla niin entinen talli missä kävin niin lopetti, joten jouduin vaihtamaan tallia ja päädyin tänne kun huomasin opetuksen olevan hyvää, lisäksi silloin käytiin kaverin kanssa vuorokyydein tallilla niin kyydit ei ollut ongelma. Nyt olen tuolla käynyt n. neljä vuotta. Miinusta on ehkä ettei meiltäpäin kulje busseja tai muutenkaan ei ole oikein ihmisiä täältäpäin niin pitää aina hommata oma kyyti. Plussaa että tunneilla pääsee hyvin eteenpäin, sekä ryhmien koko hyvä !

2. Millaiset ovat Vertin ja Jymyn ruokinnat?
- Kirjotan nyt tähän Jymyn normaalin ruokinnan (nyt sillä on laskettu kauroja kun liikkuu vähemmän): Aamu 1l kauraa | Ilta 1,5l kauraa, 2,5dl kivennäistä, 2 mittaa valkosipulijauhetta, 3pumppausta öljyä (1dl?) + ½l melassileikettä. | Lisäksi aamulla ennen ruokaa vähän heinää ja illalla reilusti heinää yöksi. Ulkona (n. 8-15) vapaalla heinällä, syö esikuivattua heinää.
- Vertti: Aamu: 2,5dl progress | Ilta: ½l progress, ½dl merilevää (en oo varma paljon) + 1 mitta maitohappobakteeri jauhetta. Muuten syö heinää samalla tavalla kun Jymy, paitsi yöksi vähemmän heinää.

3. Onko sinulla jotain mieleenpainuvaa vahinkoa/kämmähdystä hevosten parista?
- En tiedä vastaako tää nyt varsinaisesti kysymykseen, mutta mieleen on ehkä jäänyt Jymyltä tippuminen HHPC aluekarsinnoissa -11. Miulla oli oma turvaliivi rikki ja kaverin turvaliivi oli lainassa, ja sitten satuin tippumaan okserin sekaan ja ensimmäinen ajatus oli että eihän tähän turvaliiviin tullu naarmuja. Sekä toinen mikä kävi mielessä, että missä hevonen on. Siitä jouduin sitten ambulanssille tarkastukseen (tuli aivotärähdys). Jälkeenpäin naurattaa, että ensimmäisenä tuli hätä toisen turvaliivistä.. :D

4. Esikuvasi ratsastuksessa/hevosenkäsittelyssä?
- Äää, tää on vaikee! Esimerkiks Anna-Julia Kontio ratsastaa tosi hyvin, että varmasti se on yks esikuva. Mutta tietysti monet muutkin huiput ovat esikuvia (mm. Mikael Wahlman, Noora Forsten, Nina Fagerstöm).

5. Mitkä ovat tuleivaisuuden suunnitelmasi, mikä ammatti sinua kiinnostaa?
- Toiveena saada lukio käytyä 3,5vuodessa, sen jälkeen olisi tarkoitus mennä opiskelemaan johonkin ammattiin, joka on vielä tuntematon. Hevosala kiinnostaisi (ratsastuksenopettaja), mutta en ole varma haluunko tehdä sitä loppu elämää. Tavoite olisi varmaan hankkia ensin joku "kunnon" ammatti ja sen jälkeen jos kiinnostaa niin valmistua hevoalalle :)

6. Onko sulla poikaystävää?
- Ei ole.

7. Miten hoidat yleensä hevosten jalat ratsastuken jälkeen?
- Koulutreenin jälkeen en yleensä tee mitään, mutta rankkojen maastojen tai estetreenien jälkeen yleensä laitan linimenttiä hevosen jalkoihin. Tai kylmään letkuilla.

8. Sopiiko Hepokankaan tila mielestäsi aralle ratsastajalle, joka jännittää laukkaamista?
-Kyllä, koska tunnilla mennään ratsastajien tason mukaan. Sekä esim. ei ole pakko laukata jos ei halua.

9. Onko sinusta typerää käydä tallilla vain hoitamassa hevosia/mennä poniaglityä/ajaa poneilla, eikä ratsastaa siellä (tällä kysymyksellä en nyt tarkoita hepokangasta, vaan ihan yleisestikin)?
- EI! Ite tykkään käydä vapaa päivinäkin vain harjaamassa heppoja tai tekemässä tallitöitä. Sekä on kivaa välillä tehä muutakin kun vaan ratsastaa. Esimerkiksi just maasta käsittely juttuja tai ajaa. Ennen ajoin n. 1krt/vk yhdellä tallin ponilla, mutta koska se myytiin niin se vähän jäi. Tosin nyt ois tarkoitus joku viikko pistää Jymylle kärrit perään niin pääsee silläkin ajamaan :) Mukavaa vaihtelua itelle ja hevoselle!

10. Miten pitkä tallimatka sulla on, ja miten kuljet sen (bussilla vai millä)?
- Meiltä tallille on n. 15km. Pääasiassa kuljen skootterilla keväästä syksyyn, talvella porukat kuskaa. Kun täältä ei oikein kulje busseja tallille.

11. Aiotko joskus muuttaa Jymyn kanssa toiseen talliin?
- Nyt ei ole ainakaan suunnitelmissa muuttaa. Voi olla että joskus vuosien vuosien päästä tai sitten ei. Koskaan ei voi tietää.

Kiitoksia kysymyksistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti