Sivut

tiistai 4. syyskuuta 2012

Vertti & ekat alueestekisat!

Ensinnäkin muistakaa lähettää kysymyksiä! Joko tähän postaukseen tai edellisiin! :)
kuvat on ottanut AnnikaH!
Sittenpä alkaakin varsinaiseen aiheeseen. Eli tosiaan sunnuntaina oltiin Savonlinnassa alueestekisoissa, jotka olivat Vertille sen ensimmäiset alueestekisat. Sekä startattiin myös sen ensimmäinen 90cm luokka.

Aamulla suuntasin seitsemäksi tallille Verttiä ja tavaroita laittamaan. Onneksi V ei ollut hangannut sykeröitä auki, ei tarvinnut kun korjailla muutamaa. Sitten puol 8 jälkeen lastailtiin hepat koppiin ja mukaanhan siis lähti Tuovi Aapin kanssa. Matka ei alkanut ongelmitta, koska meillä meinasi hajota auto matkan varrelle eikä meinattu uskaltaa lähteä matkaa jatkamaan. Vaikka onneksi sitten muutaman puhelun jälkeen päästiin jatkamaan matkaa. Muuten matka sujui varsin ongelmitta hevosten suhteen.

Kisapaikallakin oltiin suht ajoissa. Menin heti ilmottautumaan ja suorilta kävelemään rataa ihanaan vesisateeseen. 80cm luokan rata oli melko helppo, muutaman kaarteen ajattelin olevat Vertille hankalat ja tiesin, että niissä voisi tulla ongelmia. Kerkesin hyvin alkuverkata, tosin en kerennyt kuitenkaan ottaa kuin ihan muutamat hypyt. Mutta radan jälkeen totesin, että verkka aika oli just sopiva Vertille. 80cm rata sujui erittäin hyvin. Mikään este ei tippunut, mutta toiseksi viimeiselle esteelle oli suhteutettu lähestyminen ja loiva kaarre (ajattelin radan kävelyssä että se voisi olla ongelma V:lle ja se puskee ulos/menee ohi), josta sitten pyyhkäistiin ohi vasemmalta. Olisi pitänyt itse olla valmiimpi pitämään paremmin ulkopohkeella, mutta toisella kerralla mentiin yli ongelmitta. Eli 4virhepisteellä maaliin.

90cm luokkaan kerkesin sitten verkata hyvin, selvästikkin liikaa. Vertti tajusi, että oltiin estekisoissa ja alkoi kuumua, sekä hieman puskea ulkoavuista läpi. Arvelin radan kävelyssä, että sarjalta kutos esteelle voi olla vaikeata lähestyä. Ja kappas miten kävikään. Yritin parhaani mukaan ennakoida ja kääntää, mutta hyväksi yritykseksihän se jäi. Kahdesti Vertti pääsi menemään siitä esteestä ohi, taikka voisi paremminkin sanoa että en saanut käännettyä sitä siihen esteelle koska ei käyty edes kovin lähellä sitä estettä. Eli hylätty tuli, mutta hyppäsin radalla vielä yhden esteen että jäisi hyvä mieli kuitenkin ja siihen tultiin ongelmitta. Esteiden korkeus ei selvästikkään ole ongelma, koska yksikään este ei tippunut, mutta se ongelma on siellä esteiden välissä: lisää kouluratsastusta! Mutta silti ihan tyytyväisin mielin lähdettiin kotiin, vaikka tottakai toisen luokan tulos harmitti.

+ istuntaa on harjoiteltava! en ihan päässyt mukaan hyppyyn.
+ Onnea Tuoville & Aapille sijoituksesta 90cm luokassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti