Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

tuntihepoilla ratsastelua

Nyt tuleekin taas ratsasteltua vähän enemmän tuntihepoilla kun Jymyllä ei voi kunnolla ratsastella. Nyt aion ruveta taas postailemaan vähän aktiivisemmin, vaikka aina ei niin paljoa asiaa olisikaan!

Tiistaina menin jälleen Saralla. Tunnille laitettiin hevosille kanget päähän. Olipas "jännää" mennä pitkästä aikaa kangilla. Saralle tuli selvästi tietty fiilis kun oli kanget päässä, miun pitää opetella ratsastamaan se tämmöiseksi nivelilläkin! Koska koko tunnin ajan sain ratsastettua hyvällä temmolla ja kaikki toimi hyvin. Tehtiin pohkeenväistöjä uralta poispäin + muutamat laukanvaihdot suunnanvaihtojen aikana. Lisäksi yksitellen voltilla lyhennettiin laukkaa ja tehtiin pientä ympyrää. Tunnin jälkeen jäi niin super kiva fiilis!

Keskiviikkona menin estetunnille Vennalla! Oli tositosi omituista mennä semmosella "pienellä" ja pyöreällä ponilla (146cm). Joskus yli puoli vuotta sitten oon muutaman hypyn ottanu sillä ristikolle, mutta muuten en ollu sillä aikaisemmin hypänny ja satunaisesti oon aina koulua vääntäny. Tehtävä näkyy tuossa vieressä. Alkuun tehtiin ympyrällä kavaleteilla töitä ja kaikkiin väleihin piti saada neljä laukkaa. Siihen piti koota laukkaa, jotta sai neljä laukka-askelta mahtumaan. Venna kun on poni niin onnistui melko hyvin. Sitten tultiin kavaletilta linjalle kootussa laukassa piti saada 6-7 askelta ja pysty-pysty-pysty väleihin piti ottaa kaksi laukkaa. Teki kyllä tosi tiukkaa että siihen sai kaksi, mutta kun kokosi tarpeeksi niin se onnistui. Tultiin sitten eka väli kuudella ja sitten sarjan välit yhdellä laukalla. Vennalla on yllättävän iso laukka, ja se tuli helposti ensimmäisen välin jopa viidellä laukalla. Viimeistä pystyä aina korotettiin isommaksi ja isommaksi, lopuksi otettiin viimeinen pysty pois ja jatkettiin tältä linjalta toiselle kahden laukan sarjalle. Mitään isompia ongelmia Vennan kanssa ei ollut. Huomasin kyllä, että tällä ponilla on tosi iso sydän ja se haluaa tehdä 110% kaikkensa ratsastajan eteen!! Vaikka toisi vähän huonosti ekalle tai kerran huonosti niin se ei ota nokkiinsa vaan jatkaa samalla tavalla kun ennen estettä. Voisko joku löytää miulle tämmöisen 10cm isomman pienen hepan?  Mutta kuitenkin, loppuun hypättiin linjan päässä isoimmillaan n. 120cm pystyä ja se ei edes tehnyt tiukkaa tälle ponille! Vaikka itse osasinkin tyriä homman tippumalla esteen jälkeen kun lähdettiin kirjaimellisesti erisuuntiin alastulossa, tosin roikuin kaulassa siihen asti että poni pysähtyi ja kupsahdin suurinpiirtein jaloilleni :D + Maahan jalkauduttuani tajusin, että olin unohtanut laittaa turvaliivin päälle. En siis yleensä koskaan hyppää ilman turvaliiviä! Mutta eikun takaisin selkään ja muutaman kerran vielä uudestaan hypättiin. Tosi hauskaa oli ja super kiva poni! :) + kuvia saatte kun saan ne Sannalta!



Tänään sitten vietin vapaa päivää kun ei ollut koetta ja kävin aamulla kävelemässä ekaa kertaa viikkoon Jymyllä! Kävelin ehkä 30minuuttia sillä maneesissa ja sen jälkeen ratsastin noin. 50minuuttia itsenäisesti Saralla. Saran kanssa tein vähän avoja + pohkeenväistöjä. Vitsit se on kyllä kiva heppa! :) Iltapäivällä sitten käytiin Sallan kanssa syömässä Amarillossa (namnam) ja nyt pitäs jatkaa bilsan kokeisiin lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti