Sivut

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tiistai&Keskiviikko

Tiistai:

Menin tallille joskus kolmen jälkeen jo, ja menin ensin ratsastamaan taas Niksulla :) Laitoin sen nopeesti kuntoon ja lähdin maneesiin. Niksu meni kokoajan tosi hyvin, ei nyppinyt yhtään ohjia ja liikkui hyvin pohkeesta eteen. Menin sen kanssa paljon siirtymisiä kaikkien askellajien väleillä, huomaa kun oon sitä nyt joka viikko ratsastanu kerran että on oppinu sen kanssa tekemään yhteistyötä. Niksun kanssa on kiva tehdä siirtymisiä kun se toimii hyvin istunnalla, vaikka vaatiikin selkeät avut. Tein siirtymisiä keskiympyrällä. Siirtymiset sujui tosi hyvin kokoajan. Ainut ongelma on vaan, että ite meinaan aina nojata liikaa siirtymisissä taaksepäin. Niksulla on kivat askellajit, varsinkin laukassa sen kanssa on erittäin mukava työskennellä. Menin noin tunnin ajan, Niksu ei oo kyllä koskaan ollu noin miellyttävä ratsastaa. Oli tosi tosi tosi mukavaa! :)

Sitten menin vakkari tunnille Jymyllä. Oisin saanu mennä Vennalla, mutta ajattelin että parempi mennä Jymyllä kun meen lauantaina Helkky Pakarisen kouluvalkkaan. Harjailin Jymyn rauhassa ja laitoin sille pintelitkin. Oon innostunu nyt käyttämään koulutunneilla sillä pinteleitä. Mentiin tunnilla avoja laukassa (sekä ravissa), sekä laukan lyhentämistä ja siirtymisiä laukasta raviin ja käyntiin (tämä tapahtui pitkällä sivulla uran sisäpuolella) . Huomasi kyllä etten ollu ratsastanut Jymyllä edellisenä päivänä, joten ei mennyt kovin hyvin. Aluksi Jymy kulki hyvin, mutta sitten kun alkoi vaatia enemmän niin ei sitten enää onnistunutkaan. Jymyn kanssa kaikesta pitää keskustella rauhassa, että mitenkäs nämä asiat nyt tehdäänkään. Jymy kyllä osaa tehdä, mutta se vaatii selkeät ja hyvät avut. Ite laukkaavoissa olin enemmän ulkoistuinluulla, joten avut ei onnistunut aluksi kovin hyvin. Open hyvillä neuvoilla sain kuitenkin pätkittäin ne onnistumaan. Laukassa Jymy aina innostui ja olisi halunnut mennä vähän lujempaa, joten saatiin taas keskustella että ei aina voi laukata kovaa vaan pitää välillä myös mennä kootummin. Siirtymiset onnistui ihan hyvin raviin, mutta laukasta käyntiin on vielä vähän hankalempaa saada. Pitää opetella istumaan paremmin hevosen ympärillä, sekä että en mene yhtään takanojaan.

Keskiviikko:

Menin Marikan kyydillä tänään suoraan koulusta tallille, koska meitä olisi ollut vain minä ja Marika hyppäämässä niin mentiin sitten klo 17 pienryhmäkoulutunnille. Jossa mentiin sikssak-kuviolla sulkutaivutusta. Siitä olikin pitkäpitkä aika kun ollaan viimeksi menty sulkuja, joten hetki meni mietiskellessä mites ne avut menikään. Vasempaan suuntaan sulut meni melkoisen hyvin käynnissä ja myös ravissa, mutta oikea kierros oli paljon vaikeampi. Käynnissä lopussa sujui jo ihan hyvin, mutta ravissa ei niinkään. Mutta onneksi tunneilla käydään sitä varten, että opitaan! Muuten Jymy kulki hyvin peräänannossa ravissa ja laukassakin ajoittain. Huomattava parannus edellis päivästä.

Huomenna Jymy menee varmaankin jollain tunnilla eli en ite mee tallille ollenkaan ja sitten perjantaina ajattelin mennä varmaankin jotain puomeja/kavaletteja. :)

Ja ajattelin ruveta väsäilemään varustepostausta, miltä kuulostaa? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti