Sivut

lauantai 18. helmikuuta 2012

Valmennus part 2

Tänään olikin sitten toinen valmennus päivä. Vieressä tämän päivän tehtävä. Ohut viiva tarkoittaa puomia/kavalettia ja paksumpi sitten pystyä tai okseria. Anteeksi hieman epäselvä piirros.

Mutta siis ekana verkattiin vasemmassa kierroksessa kavaletti-pysty-kavaletilla (välit molemmissa 6m) eli mentiin päinvastaiseen suuntaan kuin piirroksessa. Sitten kun oltiin tultu muutaman kerran jatkettiin siitä puomi-ristikko-puomi-puomi-ristikkookseri (kaikkien väli taisi olla 2,5m?) linjalle, josta jatkettiin myöhemmin siniselle pystylle (joka oli vesieste, siksi se on sinisellä :D).

Sitten tultiin ratana piirroksen viivan mukaisesti eli kavaletti-pysty-kavaletti kolme laukkaa ja kavaletti-okseri, kaarre ja pysty, josta viisi laukkaa ristikkookseri-puomi-puomi-ristikko-puomi linjalle. Tehtävä oli tosi hyvä, joutui kokoajan keskittymään. Helpointa oli kun pääsi pitkälle linjalle hyvin sisään niin sai antaa vain sujua lopun, mutta siitä olikin sitten se meille hankala kun tuli hieman "jyrkempi" käännös vesipystylle. Miulle on vaikeita just tommoset, että en käänny liian aikaisin ja saan askeleet sopimaan. Mutta sain siihen kuitenkin oikeastaan koko valkat ajan suht hyvät lähestymiset. Nämä on usein kisoissa meille hankalimpia, joten näitä pitää ehdottomasti harjoitella lisää! Sitten oli myös melko haastavaa saada hyvä tie siitä tuolle ristikkookserille, johon meillä myöhemmin tuli muutamia kieltoja, lopuksi kuitenkin saatiin siihenkin tehtyä hyvät hypyt. Ongelma johtui siis siitä kun en itse saanut ratsastettua hyvää kaarretta/tietä tähän. Mutta asia onneksi korjaantui valmentajan neuvoilla. Päästiin jopa hyppäämään ihan esteenkin kokoisia, kun linjan okseri nousi n. 110cm korkeuteen.

Valmennukset menivät aika hyvin, jos ei oteta lukuun että käytiin Jymyn kanssa kirjaimellisesti turpa maassa kyntämässä. Eli kaaduttiin kaarteessa Jymyn kanssa nurin, se sekosi jaloissaan ja rämpi ittensä sit nurin (siis polvilleen lähinnä). Mutta onneksi se oli "hallittu" kaatuminen niin ratsastaja ja ratsu selvisivät ehjin nahoin tapahtuneesta. Ei onneksi naarmuakaan kummassakaan. Tämä siis tapahtui radan jälkeen kaarteessa, juuri kun valmentaja kerkesi huutaa: "loistavaa!". Hypättiin kuitenkin tämänkin jälkeen vielä sama rata uudestaan, joka sujui hyvin. Muuten valmennus sujui suhteellisen hyvin. Olen itse tyytyväinen valmennuksiin ja sai taas hyvää palautetta/kommenttia, tietää ainakin mitä pitää taas harjoitella lisää.

Kaverini sai taas kuvattua videolle tätä valmennusta, mutta koska olen vieläkin iskän luona niin en saa videoita laitettua. Mutta teen huomenna sitten kunnon videon valmennuksista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti