Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Riikka Lehtosen valmennuksessa

Eilen olin Vertillä pitkästä aikaa estevalmennuksessa. Valmentajana oli Riikka Lehtonen, jonka valmennuksissa kävin joskus Barolla ja Jymyllä aikaisemmin aktiivisesti. Koska Aki ei nyt oo päässy niin oli kivaa päästä pitkästä aikaa Riikan valkkaan. (Postauksessa vanhoja kuvia)
Ylhäällä näkyy meillä ollut tehtävä. Ensin mentiin tuossa päädyssä kuutta ravipuomia ilman jalustimia. Tää oli melko helppoa, koska Vertillä on niin tasainen ja helppo ravi istua niin ei oikeastaan ollut kuin ohjailla että mihin suuntaan. Ravissa sujui niin hyvin ettei tarvinnut tulla kuin muutaman kerran. Oikeassa laukassa onnistui myös tosi hyvin, siinä tultiin kolmea laukkapuomia ja myöhemmin pientä pystyä (edelleen ilman jalkkareita). Luulin, että Vertti kovastikin innostuisi ja kiihdyttelisi mutta se pysyikin tosi rennosti tuntumalla. Varmaankin siksi kun istuin itse lähellä hevosta ja jarrutin istunnalla. Vasemmassa laukassa jouduin useamman kerran tulemaan, koska Vertti painui vasenta pohjetta vasten jonka seurauksena ajauduimme liian sisäreunaan ja väli jäi ahtaaksi. Tämä korjattua saatiin ottaa jalkkarit jalkaan ja tultiin päädyssä vielä pientä okseria. Joka sujui hyvin. Seuraavaksi tultiin toisella pitkällä sivulla olleita viittä innaria, joiden väli oli 2,6metriä. Eli melko lyhyt väli oli kyseessä. Tämäkin sujui melko helposti, muutamia paikka virheitä lukuunottamatta.
Innareiden jälkeen mentiin toisella pitkällä sivulla olevaa sarjaa kahdeksikkona (näkyy ohuesti harmaalla miten tultiin). Eli tehtiin vinoon hyppyjä ja linjalla ei keskihalkaisijaa saanut ylittää. Kuitenkin ennen kun käännyttiin piti vaihtaa laukka, joko laukasta laukkaan tai ravin kautta. Tein suosiolla Vertin kanssa ravin kautta, koska Vertti ei vielä kovin hyvin osaa vaihtoja ja jää helposti ristilaukalle takaa. Mutta lopuksi Vertti tarjosikin itse jo vaihtoja, kun tiesi mitä tehtiin. Aluksi mietin, että tässä tehtävässä poni viimestään lähtee lapasesta ja ei todellakaan tulla kääntymään ennen keskihalkaisijaa. Koska joskus V:n innostuessa on hieman hankaluuksia kääntää. Kuitenkin kun pidin taisaista rytmikästä ja energistä laukkaa yllä niin sillä ei ollut mitään tarvetta lähteä "tykittämään" esteille. Jään helposti Verttiä pidättelemään alitempoiseen laukkaan jolloin lähestymiset on usein huonoja ja sen jälkeen se lähtee. Juuri niin ei kuitenkaan pitäisi tehdä. Vertti rupesikin odottamaan minun apuja tosi hyvin tämän tehtävän avulla ja fiilis oli aivan mahtava! Ei varmasti IKINÄ ole Vertti ollut noin hyvin kuulolla, harmittaa tosi paljon ettei kuvaajaa ollut!
Loppuun tultiin vielä suorana linjana (väli 10m) tuota sarjaa melko pienenä kun tekniikkapäivä oli ja koska Vertillä ei ole vielä paljoa hypätty "tauon" jälkeen. Tässä tuli paristi pieni paikka virhe, mutta koska poni oli avuilla sain oman virheeni hyvin korjattua pyytämällä hevosta eteenpäin. Valmentajalta tulikin palautetta siitä, että vaikka teen virheitä niin saan ne hyvin nopeasti korjattua ja tajuan hyvin virheeni. Lisäksi yhteistyö V:n kanssa on kuulma hyvällä mallilla. Kouluratsastus on tehnyt selvästikin terää! Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin erittäin tyytyväisin mielin! :) Vertti on super <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti