Sivut

maanantai 18. marraskuuta 2013

"Suprise" dressage competition

Yllättäen osallistuttiinkin eilen Jymyn kanssa meidän seuran järjestämiin Winter Cup harjoituskoulukisoihin. Ne järjestettiin meidän tallilla, joten ponia ei tarvinnut minnekään kuskailla. Aluksi miun piti osallistua, mutta sitten peruinkin lähdön, loppujen lopuksi miut saatiin suostuteltua kisoihin mukaan. No harjoiteltua ei tullut ainakaan tarpeeksi hyvin, koska edellisenä iltana vasta päätin kuitenkin osallistua. Onneksi ratana toimi tuttu ja turvallinen HeB KN Special, joten sikäli pystyin suht hyvillä mielin kisapäivään lähteä.
Kisapäivä alkoi jo klo 6 aamulla leipomalla muffinseja. Ne paistettua laitoin itseni valmiiksi ja suuntasin punaisella paholaisellani kohti tallia tsemppimusiikki autossa soidessa. Tallilla letitin Jymyn ja etsin sille kamat valmiiksi. Seuraavaksi käytiin porukassa rakentamassa kouluaidat maneesiin, sekä otin kansliassa maksuja. Kisoihin oli myrskyn takia tullut peruutuksia, joten pääsinkin suunniteltua aikaisemmin verkkaamaan.
Jymy tuntui verkassa ihan hyvälle. Se oli ehkä himpun pohkeen takana, mutta asettui ja taipui kuitenkin hyvin. Tein verkassa tosi paljon pysähdyksiä käynnistä ja ravista, koska ne on Jymylle vaikeita. Näiden avulla saan myös hyvin sen takajalat alle. Muuten tein perus ympyröitä ja siirtymisiä. Olisin voinut ratsastaa Jymyä enemmän vielä ulkopohkeella, jotta se olisi liikkunut vielä ryhdikkäämmin ja kääntynyt paremmin.

Radalle mennessä fiilis oli hiukan epävarma. Tiesin, että koska kisoihin valmisteluni ei ollut paras mahdollinen niin parasta mahdollista ei tultaisiin suorittamaan. Mutta parhaani kuitenkin tähän hetkeen yritin! Radalla ei tullut mitään selkeitä rikkoja paitsi viimeinen laukasta käyntiin siirtyminen tuli ravin kautta. Muuten rata meni ihan perus ok. Itse en ollut lainkaan tyytyväinen, koska en saanut esitettyä esimerkiksi keskiravia yhtään niin hyvin kuin esim perjantaina! Lisäksi laukan nostot ja laukka muutenkin olisi saanut olla enemmän ylämäkeen. Ei siis matkustelua vaan ratsastusta lisää!


Rata arvosteltiin kuin se olisi ollut aluekilpailurata. Pisteitä tuli radalta 5-7 väliltä. Seiskojakin oli jopa kolme! Yksi alkutervehdyksestä, toinen pysähdyksestä keskellä ohjelmaa ja kolmas lopputervehdyksestä. Verkan pysähdykset oli siis mennyt perille molempien aivoihin! Ainut pelkkä vitonen tuli viimeisestä siirtymisestä. Muuten oli tasaisesti 5,5-6,5 . Ympyröistä oli pääasiassa paremmat numerot ja siirtymisistä huonommat. Siirtymiset varsinkin alaspäin on meille vaikeita, joten niihin lisää treeniä. Prosentteja tuli 59,2% . Paljon paremmat prosentit kun olin ajatellut saavani! Kuitenkin haluaisi ylittää tuon "maagisen" 60% rajan. Mutta on taas seuraavaksi kerraksi paljon parannettavaa. Seuraava kerta tosin taitaakin olla jo ensi kuun alussa kun meillä järjestetään oman tallin koulukisat! Jippii! Jospa silloin vähän paremmin valmistautuneena voisi osallistua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti