Sivut

perjantai 19. heinäkuuta 2013

VIIMEINEN leiri ohi!

.. ja enää neljä päivää töitä jäljellä! 

Ihanaa, kohta alkaa ansaittu pieni loma ennen koulun alkua. Tämä viimeinen leiri meni kyllä tosi nopeasti. Siinäkin oli vähän isompia leiriläisiä ja osasivat melko paljon laittaa hevosia. Viikko oli melko tavallinen, sateiden takia en oikeastaan saanut mitään kuviakaan mistään. Vähän kerrottavaa kuitenkin:
"vanha" kuva, c: Minttu

Ensimmäisenä päivänä yhtä tuntiponia sisään taluttaessa huomattiin, että siltä oli kenkä puoliksi irti. Se taas tarkoitti sitä ettei sitä voinut laittaa tunnille. Meillä ei ollut oikein tilallekaan hevosta, joten ajattelin olla ystävällinen ja annoin Jymyn siihen ensimmäisen päivän leiriläisten koulutunnille Jymyn entiselle hoitajalle. Ei tosin kerennyt kauaakaan mennä kun menin maneesiin katsomaan tuntia ja ihmettelin miten Jymyn ravi näytti jotenkin omituiselle. Ajattelin, että ehkä olen taas harhaluuloinen.. Mutta ei mennyt kuin hetki niin Jymy rupesi ONTUMAAN! Jymy meni ihan kolmijalkaiseksi! Olin pyörtyä järkytyksestä. Hevoseni joka oli taas muutaman päivän ollut tosi tosi hyvä. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt saa riittää ja että en aio pitää hevosta joka muutaman kuukauden välein rupeaa ontumaan tai olemaan ep. Tuntiponille oli saatu onneksi kenkä jo kunnolla kiinni ja saatiin vaihdettua se Jymyn tilalle. Ihmettelin kuitenkin miten se voi taas yhtä äkkiä ruveta ontumaan, kun tunti oli vielä maneesissa eikä se esim. ollut voinut astua mihinkään kiveen. En luovuttanut vaan menin ulkokentälle, jossa kävelytin hetken Jymyä ja sitten juoksin sen kanssa niin yksi tallilainen katsoi sen liikettä. Juoksemisesta sen kanssa ei meinannut tulla mitään kun Jymy vaan laukkasi miun vieressä.. No nousin sitten selkään, jotta näkisi ontuuko se oikeasti. Katottiin ensin käynti ja ei mitään. Sitten otin ravia, tein temmonvaihteluita ja tiukkoja kaarroksia, ja ei PIENINTÄKÄÄN merkkiä ontumisesta tai epäpuhtaudesta. Tää kävi nyt jo toisen kerran: kun joku vieras ihminen menee sillä niin se rupeaa ontumaan (tai on ep), mutta sit kun mie meen niin ei mitään. Ja koko loppu viikonkin se liikkui sitten tosi hyvin... Ei mitään merkkiä mistään epäpuhtaudesta. Tein nyt sellaisen "radikaalin" päätöksen, että sen selkään ei tosiaan enää kiipeä miun lisäksi ketään muuta. Mukaan laskematta valmentajaani . En tajua mistä tuo ontuminen johtui.. Johtuuko se siitä, että se kipeytyy jos ei liiku jotenkin edes oikeinpäin. Vai onko se niin fiksu että ei halua muita selkäänsä? Epäilen vahvasti valmentajani kanssa ensimmäistä vaihtoehtoa.. Outoa .. Ei se ennen ole tommoisesta reagoinut..
Hyppäsin Vertillä keskiviikkona tunnilla :)

No toinen asia mistä on pakko kertoa on se, että oon huomenna menossa alue-estekisoihin opistolle :) Tarkoitus oli mennä Jymyllä ja Vertillä. Olin jo molemmilla ilmottautunut vähän yllättäen kylläkin, mutta Vertillä nyt ei voikaan kengitysongelman takia mennä joten meen vaan Jymyllä. Pääsee ainakin ajoissa pois siivoamaan ja pesemään tallia :) Meen Jymyllä siis vain 80cm. Tein myös pienen päätöksen, että jos/kun käyn Jymyllä satunaisesti estekisoissa niin sen ei tarvitse enää hypätä yli 80cm luokkia. Tuosta pienemmät luokat ei rasita niin paljoa, tarkoitus on vain välillä käydä pitämässä sen kanssa hauskaa :) Ens vkl ollaan mahdollisesti menossa opistolle seurakoulukisoihin. Ja sitä seuraavalla viikolla ehkä Korholaan harj.estekisoihin ja harj. näyttelyihin :D Sitä ennen pitää harjoitella sitä esittämistä ..

Muuta kerrottavaa ei oikeastaan ole. Yritän saada tällä hitaalla koneellani nuita muitakin postauksia tehtyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti