Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Suokki-päivä

 Tänään vuorossa oli kahden suokkipojan hoitamista.
 Ensimmäiseksi hain tarhasta Jymyn tarhakaverin Tatun. Sen omistaja kysyi viikolla voisinko sillä ratsastaa lauantaina tai sunnuntaina niin koska aikaa on niin mikäpä ettei. Kannoin sille estesatulan, harjat ja suitset eteen ja eikun ponia laittamaan! En siis mennyt sillä hyppäämään vaan lähdin maastoon. Oli aika lämmin päivä, joten ei inspiroinut mennä kouluvääntämään. Maastoon lähdin yksin kun ketään ei ollut tallilla. On tosi outoa käydä tallilla kun on hirveän hiljaista.. Maasto sujui hyvin, ja oli hauskaa maastoilla Tatun kanssa. :) Mentiin noin tunnin lenkki. Pieniä sivuloikkia aiheutti polun vieressä olevat polkupyörät ja autot, kun ihmisiä oli kauheasti marjastamassa. Maaston jälkeen Tatu pääsi viileään suihkuun ja siitä takaisin tarhaan.

 Suorilta otin Jymynkin heti sisälle. Se näytti voivan hyvin. Hengitys oli hieman tiheämpää kuin normaalisti, mutta uskonen sen johtuvan helteestä kun hengitys tasaantui tallissa. Kuitenkin hengitystyyli oli normaali. Positiivista oli myös se, etten kuullut Jymyn yskivän kertaakaan! Joten extra valkosipulikuuri on varmaankin auttanut.
 Jymy sai kuitenkin vielä tänään viettää vapaapäivää. Vaikka saatiinkin liikutuslupa niin en viitsinyt aloittaa liikutusta heti suorilta näin lämpimällä säällä (vaikka aloitankin liikutuksen pelkällä kävelyllä). Harjasin Jymyn kuitenkin tallissa super hyvin, laitoin ötökkämyrkkyä, juotin "teräsmehua" (:D) ja seurailin sitä.
Teräsmehu: melassivettä jossa oli valkosipulijauhetta, maitohappoa, öljyä ja elektrolyyttiä.

 Sain ikuistettua myös Jymyn hassun ilmeen. Ponilla myös katse tiukasti linssiin päin ;)
VIRTAHEPO!!
 Lopuksi käytin Jymyn viileässä suihkussa ja vein sen takaisin tarhaan viettämään vapaapäivää. Huomenna aloitan sitten sen kanssa kävelyn ja seurailen tilannetta. :) Huomenna kävelytän näillänäkymin myös Vertin, sekä käyn katsomassa tuntiheppoja laitumella. Laitumelta miulla on joitain kivoja kuvia, joita voisin joku päivä julkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti