Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

20.7. Alue-este JOR

 Nyt luvassa siis postaus lauantaina olleista kisoista. Mukana ei siis ollut kuin Jymy ja menin sillä vain 80cm.
 Olin luokassa viides lähijä ja samalla ensimmäinen hevosratsukko. Vaikka portilla kysyttiinkin, että onko tämä hevonen vai poni niin sain onneksi mennä hevosväleillä. Kerkesin hyvin käydä kävelemässä radan ennen verkkaamista ja hevosen laittoa. Rata tuntui melko helpolta. Muutama suhteutettu väli, sarja ja yksittäisiä. Arvosteluna oli A.2.0 eli perusrata vain. Tää on oikeastaan lempi arvosteluni ja varsinkin Jymyn kanssa se on hyvä, koska Jymyllä on hyvin etenevä laukka vaikka aikaa ei edes ratsastaisi. Meille rata oli vielä hyvä, koska siellä ei oikeastaan ollut oikoteitä vaan melko pitkiä teitä kokoajan. Tein meko lyhyen verkan ja Jymy tuntu tosi hyvälle.
Radalle mentäessäni ajattelin, että kunhan meillä on kivaa niin muuta ei tarvitse tapahtua. Kuitenkin ajattelin samalla että mennään vähän kuin kaikki tai ei mitään meiningillä. Ratsastin väleissä laukkaa eteenpäin ja sujuen. Oon rataan todella tyytyväinen. Suurimmalle osalle esteistä tuli hyvät paikat, muutamalle tultiin vähän juureen mutta Jymy hyvin pelasti ja keräsi koipensa, jotta päästiin maaliin puhtaasti. Molemmat nautittiin kyllä koko radan ajan kauhesti! Jymyllä on tosi ihana hypätä!

Radan jälkeen jäin jännityksellä odottamaan ja kuuntelemaan tuloksia. Jymy yleensä jos menee puhtaasti niin sijoittuu, kun se on niin nopea jaloistaan. Tää oli oikeastaan ekoja kertoja kun rupesin aikaa ratsastamaan sen kanssa esteradalla. Aikaisemmin oon vaan yrittänyt mennä varman päälle ja yleensä se on riittänyt.

Nyt kuitenkin yllätyksekseni minut kuulutettiin ensimmäisenä palkintojen jakoon! Ensimmäinen aluetason voitto! Toiseksi tuli meidän tallilta Sandra Aapilla. Heidätkin voitettiin noin 3,5 sekuntilla :D Jymy tiesi palkintojen jaossa mitä se oli tehnyt ja kunniakierroksella pisteltiin sitten menemään. Ite yleensä meen nuilla kunniakierroksilla ihan täysiä, mutta oon huomannu usein kisoissa miten niissä mennään hyvin sipsutellen. Mielestäni kunniakierroksella pitää oikeasti laukata! Palkinnotkin olivat mielestäni todella hyvät verrattuna mitä olen aikaisemmin saanut. Yleensä on saanut jos on ollut kolmas esim. niin jonkun 20e, mutta nyt sain 40e (luokkapalkinto) ja sen lisäksi vielä 30e erikoispalkintoa, jotka juhlakisojen takia kaikissa luokissa jaettiin.

PARAS <3


7 kommenttia:

  1. Jos jymyllä ei sais hypätä niin miks hyppäät? Ja miks sil ei sais.? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sillä hyppäämistä oo kukaan koskaan kieltäny, sitä ei vain suositella enää tekemään niin paljoa = treenaamaan tavoitteellisesti ja viikottain. Sillä kuitenkin on jo vähän ikää niin kaikki paikat ei oo enää niin hyvässä kunnossa. :)

      Poista
    2. Aijaa, mä luulin että ei sais hypätä, hyvä muisti mulla joo :D Mutta ihana kun ajattelet hevostasi, ja ette hyppää niin useasti ja käytte joskus vain mielenvirkistykseksi :))

      Poista
  2. No miksi sitten sanoit että "vain 80cm", eikö se ole ihan sopiva Jymylle? :) vai vihjaatko että olet jotenkin proparempihyppääjä tai jotain :D:D ei pahalla, mutta ärsyttää vaan joskus ihmiset jotka luulee itsestään liikoja, koska ei toi sun ratsastus mun silmään ole näyttänyt siltä että yli metrin ratoja mentäis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla vain sanalla tässä postauksessa en tarkoittanut mitenkään korkeutta, vaan sitä että hypättiin yksi luokka. Koska yleensä kun käyn kisoissa niin meen aina kaksi luokkaa. 80cm on Jymylle sopiva korkeus ja sen takia meninkin sen. Jos se ei ois sopiva niin miks menisin sitä? :)

      Tarkoitukseni ei ole eikä ollut vihjailla että olisin mikään proratsastaja, koska en ole. Harmi jos olet saanut sellaisen kuvan tai että luulisin itsestäni liikoja kun se ei pidä paikkaansa todellisuudessa. Pidän itseäni tasoltani HeB ja re 100cm, koska olen mennyt niitä kisoissa hyväksytysti. Vaikka kotona teenkin vaikeampia juttuja. :)

      Poista
    2. Onhan se vain 80 pikkuluokka, kun ponimus on hypännyt alue 110cm ja kansallista suokkimetriä ;) lukutaito hukassa joillain :D

      Poista
  3. "Mukana ei siis ollut kuin Jymy ja menin sillä vain 80cm."
    Lausellahan haluttiin kertoa, että tällä kertaa mukana oli VAIN Jymy, jolla Miia meni VAIN yhden luokan. No, kyllähän tuon lauseen voi HALUTESSAAN ymmärtää noinkin. Tai sitten ei. ;)
    Alunperin tarkoituksena oli ottaa myös Vertti mukaan, jolla Miia olisi mennyt 80cm sekä 90cm luokat. Mutta, kuten Miia jo aiemmassa postauksessa kertoi, Vertti jäi nyt kotiin kengityksessä tulleen ongelman takia. Harmillista, sillä edellisviikon treeneissä Miia ja Vertti hyppäsivät hienosti (ja kyllä, YLI metrin rataa:)) ja ratsukko olisi ollut ihan täydessä kisavireessä, mutta nyt näin ja yritetään uudestaan seuraavan kerran.
    -Sini

    VastaaPoista