Sivut

perjantai 11. toukokuuta 2012

Kulunutta viikkoa

Sunnuntaina olin Salen järjestämällä ensiapu-kurssilla, jossa Sale kertoi vähän hevosten sairauksista ja yleisimmistä vaivoista, harjoiteltiin piikittämistä (ei laitettu heppaan ainetta vaan pelkästään sen neulan laittamista hevoseen) ja sitten harjoiteltiin ja tehtiin erilaisia hauteita, siteitä ja muita paketteja hevosille. Mie ja Marika harjoteltiin sitten tietysti Jymyllä, joka oli taas niin innoissaan kun joku sille laitto kaikkea (or not). Suurimman osan hauteista/paketeista olin aikaisemminkin tehnyt, paitsi en kintereeseen enkä kunnolla kavioon enkä myöskään päähän. Otin muutamista kuvia esimerkiksi minkälainen sen pitäisi olla. Extra tehtävänä saatiin Marikan kanssa tehdä Jymylle päähän paketti (ajatuksena että sillä olisi silmäkulma auki). Tosi hyödyllinen kurssi!


kinnerhaude
polvipaketti
pääpaketti :D
kaviohaude

Maanantaina Jymyn entinen omistaja Annaroosa ja sen kaveri tuli käymään sitten tallilla ja pistin myös Annaroosan vähäks aikaa Jymyn selkään, hihi :D Vähän jos poni muuttunut, mutta Jymy ei taaskaan liikkunut täysin puhtaasti. Arrgh..

Tiistaina kävin sitten koulun jälkeen juoksuttamassa Jymyä kun en kerennyt ratsastaa kun piti ruveta tekemään töitä. Vaikka tarkotukseni ei ollut mennä tunnille niin silti jotenkin siihen päädyin ratsastamaan Carismalla. Tunnin pitäjänä toimi Anu, jolla on hevonen myös samalla tallilla ja on myös koulutuomari. Mentiin pohkeenväistöjä uralla ja voltteja jne. Meni ihan hyvin vaikka itelleni oli vähän haastavaa kun en koko hevosella kuin ehkä viisi kertaa ole mennyt aikaisemmin.

Keskiviikkona sitten menin jo aamutalliin puol 7. Jonka jälkeen laitettiin sadetin maneesiin ja raahattiin maneesista esteet ulkokentälle. Kävin ratsastamassa Jymyn ilman satulaa ulkokentällä, ja Jymy tuntui tosi hyvälle ja oli myös puhdas! :) Mietityttää vaan kun välillä on puhdas ja välillä ei, että mikä tässä oikeesti on. Että eikö se lapa sitten kestä vaan kovaa rasitusta.. Sitten menin muiden heppojen omistajien kanssa siivoamaan taas tarhaa, jonka jälkeen otin uuden suokin sisälle (tuli edellisenä päivänä) ja rupesin laittamaan sitä estetunnille, kun tallin omistaja sanoi että voisin siihen mennä sillä. No tämä uusi heppa Pikku-Pinja "Pinsku" oli ihan kiltisti hoitaessa ja laittaessa. No sitten mentiin ulkokentälle ja kuten omistaja sanoi että se voi olla alkuun vähän häselö ja niinhän se oli. Ei meinannut malttaa kävellä hetkeäkään. Muuten oli kyllä ihan mukava heppa ratsastaa; kivat askeleet, toimi ihan hyvin, vähän jäykkä mutta varmasti vertyy kun saa säännöllistä liikuntaa jne :) Sillä oli tosi "ponimainen" hyppy, tuntui että se on tositosi pyöreä ja menee ylöspäin mutta ei eteenpäin. En oikein osannut istua kunnolla siellä kyydissä kun Jymyllä on ihan erilainen hyppytyyli, sekä Pinskulla oli koulusatula. Pinskulla ei kuulma ole paljoa hypätty, mutta kyllä se ihan hyvin ja melko rohkeasti hyppäs. Ainut vaan että välillä oli vähän erimielisyyksiä, että mennäänkö vai eikö mennä vai mistä mennään. Muutaman kerran mentiin ohi esteistä, joista yhdellä kerralla kuski ei enää pysyny mukana eli tipuin suoraan selälleni maahan. No ei siinä vaiheessa sattunu paitsi vähän päähän jomotti. Ja sen jälkeen hyppäsin muutaman kerran vielä ihan hyvin.

Illalla kotiin ajaessani kuitenkin rupesi alaselkään koski ja vasemmassa lavassa oli jonkinlainen jumi tullut, joka onneksi lähti kylmä geelillä pois. Mutta alaselkä on vieläkin tositosi kipee, eikä oikein "kestä" istua kovin pitkään tai liikkua. Varmaan vaan turvaliivin alareuna tärähti siinä alaselkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti