Sivut

tiistai 22. toukokuuta 2012

hierontaa, treeniä ja maastoilua

Eilen Jymy pääsi nauttimaan hermoratahieronnasta! Saatiin vinkkejä nyt liikunnan suhteen, sekä saatiin "määräys"/kehoitus laittaa poni B-vitamiini kuurille. Lisäksi hieroja kehui miten hyvät lihakset jaloissa on ja miten hyvin on säilynyt jalat kuitenkin 15vuotiaalla hevosella, joka on joskus juossut kilpaakin. Mutta olihan lihakset vähän tietyistä paikoista jumissakin, mutta hierojan mukaan hän sai ne erittäin hyvin ensimmäisellä kerralla auki ja sanoi että todennäköisesti vähään aikaan ei tarvitse hieroa.





No sitten maanantaina menin myös viimeisellä pienryhmä tunnilla Vennalla, jolle kokeilin uutta kuolainta: oliivi kolmipalaa. Kävin aluksi kävelemässä sillä kentällä, jo ensimmäisenä testaili onko pakko mennä sinne kentälle ja alkoi peruuttamaan .. Pienen keskustelun jälkeen se kyllä meni sinne ihan nätisti. Tunnilla tehtiin pohkeenväistöjä, jotka onnistui käynnissä hyvin ja toiseen suuntaan ravissakin hyvin. Muuten Venna meni tosi hyvin, pyöreänä eikä kysellyt kovin montaa kertaa että onko pakko tehdä jotain. Välillä sai vain muistuttaa että takajalat ei jää laahaamaan.

Tänään olin sitten (vaihteeks) aamutallissa. Jonka jälkeen lähin Kristiinan kanssa maastoon. Lähdin sinne siis Kristiinan toisella hepalla Latella. Olipas varsin hauskaa. Mentiin aika rento lenkki ja annoin Latenkin mennä melko pitkällä ohjalla kokoajan. Laukassa mentiin välissä vähän reippaampaakin laukkaa. Late välillä vaan hyppi olemattomien vesilammikkojen yli ja vaihteli laukkoja. Mutta eipä se hirveesti menoa haitannu, kun sillä on niin tasaset liikkeet.

Lisäksi menin tänään tunnilla myös Pootsilla. Jonka ajattelin olevan TOSI laiska ja että se olisi vähän "kova" suusta ja painaisi kädelle, ennakkoluulona ajattelin myös että en siitä tykkää kuitenkaan ja se on varmaan inhottava ratsastaa. Koska tunneilla se näyttää siltä että hyvä kun jaksaa jalkoja nostella ja kulkee pää pystyssä. MUTTA päinvastoin, muutaman kerran kun kannuksella ja raipalla alussa sanoin että liikutko eteenpäin niin ei se sen jälkeen kyseenalaistanut että minne ja miten kuljetaan. Poots oli tosi pehmyt kädelle ja kevyt, taipui helposti ja kääntyikin hyvin. Nosti helposti laukat, tuli pidätteestä takaisin ja liikkui pohkeesta eteen. Välillä tietysti joutui muistuttamaan raipalla, mutta silti se oli tosi kiva! (ainut etten tykänny sen satulasta). Tämäkin heppa todisti miulle sen että ei saa takertua ennakkoluuloihin, koska ne voivat osoittautua täysin vääriksi. Ja myös sen miten jotkut tuntihevoset osaavat huijata ratsastajiaan, jos ne eivät niiltä vaadi tarpeeksi. Pootsikin oli loppujen lopuksi melko helppo ratsastettava; ohjat käteen ja pohkeet kiinni! Lisäksi sen askellajitkin oli kivat!


Varsin mukavat kaksi päivää ollut, lisäksi kun Jymynkin pitäisi olla paranemaan päin! Huomenna pääsen hyppäämään sillä hepalla millä oon menossa vkl kisoihin! Sääkin on kaiken lisäks mitä parhain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti