Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

voihan käsi !

 Kyllähän tämäkin tälle kesälle piti sitten "teloa". Käteni seurauksena istun nyt jo viidettä päivää kotona sairaslomalla. Käsi on ylirasittunut, ja ranne tulehtunut ja siinä on nestepatti, joka painaa keskushermostoa ja verisuonea jonka vuoksi sitä ei voi puhkaista. Ranne on ollut jo pari viikkoa tosi kipeä ja nyt kun kävin lääkärissä niin sain vahvat lääkkeet ja lepoa määräyksenä. Kuinka vaikeaa on olla tekemättä mitään? TODELLA VAIKEAA! En osaisi hetkeäkään olla aloillani ja haluisin kovasti jo takaisin töihin, mutta vielä viisi päivää pitäisi yrittää lomailla..
 Ponikin joutuu nyt sitten toisenlaiselle liikunnalle hetkeksi koska ratsastaakaan en periaatteessa saisi kymmeneen päivään ollenkaan. Jymy on saanut olla vähän enemmän vapaalla, mutta se saa onneksi pitkät päivät ulkoilla tarhassa. Kuten monet lukijatkin tietävät niin oikein muutkaan ei voi Jymyllä ratsastaa.
 Muutamana päivänä Jymy on saanut juosta joko liinassa tai irti kentällä. Irtona se ehdottomasti juoksee paremmin, liinassa se on helposti tosi etupainoinen ja laiska mutta irtona se liikkuu paljon irtonaisemmin. Saatte nyt paljon kuvia koska en osannut valita :D Kuvista kiitos Sannalle joka oli mukanani tallilla.
 En kuitenkaan tykkää juoksuttamisesta liikunta muotona, vaikka silloin tällöin se on mielestäni ihan hyvä. Pyrin kuitenkin että juoksuttaisin Jymyä max 1x/vk mutta yleensä harvemmin tulee edes juoksutettua pari kertaa kuukaudessa on lähempänä totuutta.
 "Ei oo tulossa tuloksii ilman tuskii" - mottona kuitenkin tänään kaikkia uhmaten suuntasin hevosen selkään. Tosin käytiin vaan vajaa 1,5h maastokävelyllä, joten käsi ei siinä hirveästi päässyt edes rasittumaan. Pakko vaan oli päästä ratsaille ja tekemään jotain kun kaikki on kiellettyä :D
Huomenna ajattelin että mikäli käden kunto antaa yhtään periksi niin käyn taas pitkällä kävelylenkillä ja putkeen meen vähän aikaa vielä kentällä/maneesissa kaikki askellajit läpi. Tällä hetkellä käsi on kyllä taas tosi kipeä, mutta pitää huomenna katsoa miltä tilanne näyttää tai sitten käyn vaan kävelemässä :) Kunhan poni pysyy edes jonkinlaisessa liikkeessä ettei kerry liikaa energiaa.

3 kommenttia:

  1. eikö jymylle voisi kysyä jotakuta ratsastamaan, joka olisi tottunut reippaisiin hevosiin ? kyllä sellasia varmaan sieltä lähialueilta löytyisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reippautensa puolesta Jymylle löytyisi kyllä montakin ratsastajaa omaltakin tallilta, joskus se osaa olla uusille ratsastajille jopa laiskakin. :)

      Jymy "tarvitsee" kuitenkin selkäänsä sellaisen ratsastajan joka saa sen toimimaan ja kulkemaan oikeinpäin, koska muuten sen askellajit muuttuvat helposti epäpuhtaiksi. Tämän takia en mielelläni enkä helpolla sen selkään ketä tahansa päästä, paitsi kävelemään :)

      Poista
  2. No voihan hitto. Paranemisia sinne! Kuulostaa aika kipeältä... :/

    VastaaPoista