Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

uudet tossut ponille + pientä treeniä

Maanantaina tuli käytyä maastossa tallinomistajan ja sen tytön kanssa. Mie menin Jymyllä edellä niinkuin yleensäkkin. Mentiin vähän pitempi lenkki ja otettiin vähän pidempiä laukkapätkiä, sekä annettiin heppojen vähän laukata kovempaa. Ravattiin myös melko lujaa kun testailin vähän, että kovaako tää poni osaa ravata ja aika kovaahan se pääs vaikka ei edes täysiä ravattu.

Tiistaina sitten tarkoitus oli mennä koulutunnille ja meninkin, mutta kun kiipesin Jymyn selkään niin tunsin ettei se taaskaan liikkunut kunnolla eli oli vähän ep. Heti mieleen tuli vaan että tää ei voi olla enää totta kun se on viime aikoina liikkunu niiin hyvin! Mutta sitten valmentaja kokeili pihdeillä kavionpohjat ja huomattiin että kavio aines on alkanut vähän joustaa eli arkoo kavionpohjia. Onneksi kengittäjä oli tulossa samalla viikolla niin se pääsikin tulemaan jo keskiviikkona.

Keskiviikkona siis tuli kengittäjä, joka myös kokeili kavionpohjia ja sanoi että ne näyttää tosi hyvälle, mutta joustaa vähän liikaa eli laitettiin Jymylle kenkien alle pohjalliset jotta ei arkoisi. Samalla kysyin myös, että onko mahdollista että siellä olisi kaviopaisetta tai sädemätää tai jotain vastaavaa niin kengittäjä oli ehdottomasti sitä mieltä ettei se liikkuisi näin hyvin jos olisi, sekä mistään sellaisista ei ole mitään tietoakaan että olisi. Samalla pyysin kengittäjää kokeilemaan lavat ja selän, että onko jumeja tai vst. Selässä ei ollut mitään, mutta molempien puolien lavat oli vähän jumissa ei onneksi kuulma pahasti (lähtee liikunnalla ja linimentillä). Kengittäjä tosin sanoi, että jumit varmasti johtuvat siitä että on arkonut kavionpohjia. Sitten kävin vielä vähän testiajamassa uudet tossut ja liike oli ihan erilaista kuin edellispäivänä! Joten pohjallisista on selvästi apua! Olisin kyllä yksin ihan pulassa ollu taas tän hepan kanssa mut onneks on huippu valmentaja, joka auttaa kaikessa! <3

Toivon mukaan ongelmat olisi nyt vihdoinkin ohi. Pahoittelen sekavaa postausta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti