Sivut

lauantai 11. elokuuta 2012

Estevalmennus pv 1#

Hengissä selvitty ensimmäisestä päivästä! Valmentajana tosiaan Aki Hannula.
               (Varoitus pitkä sepostus valmennuksesta! Alempana koostevideo)

Päivän "teemana" oli saada hevoset kontrolli laukkaan. Tultiin aluksi kolmea laukkapuomia joiden väli oli tosi lyhyt eli piti lyhentää laukkaa. Tultiin kokoajan melko hitaassa temmossa. Keskelle nostettiin sitten ensin ristikko ja sitten pysty, siten että kummallakin puolella oli puomit. Tätä tultiin aika pitkään, välillä suuntaa vaihdellen. Vertti pysy melko hyvin kootussa laukassa, jos ei oteta lukuun että kaarteessa se vaihteli laukkaa miten sattuu. Akin mukaan tämä johtuu siitä, että Vertti yrittää päästä luistamaan omista hommistaan eli suomeksi vi*tuilee miulle (ei tullut kovin yllätyksenä). Lisäksi pitää yrittää ite olla vaan rauhassa ja jatkaa ihan sama mitä laukkaa tai mitä se tekee, siten se oppii että vaikka mitä tekisi niin työt jatkuu. Koska esimerkiksi sille itelleen on vaikeampaa tulla tehtävään ristilaukassa niin se oppii että kannattaa kuunnella ratsastajaa niin homma voisi olla helpompaakin. Sitten tämä poni esitti myös muunlaisia sirkustemppuja, mutta siitä ei sen enempää. :D

Sitten tultiin kolmoissarjaa (pysty 2 laukkaa pysty 2 laukkaa pysty). Tässä oli tehty niin että toinen väli olikin toista lyhyempi. Eli piti olla tarkkana ettei hevonen pääse pitkäksi. No meillä aluksi lenteli vähä puomeja kun Vertti ei nostellut jalkoja ylös -> hirveä kiire mennä eteenpäin. Siihen lisättiin sitten okseri ja kapea pysty.

Tämän jälkeen tultiin kaarevaa linjaa, jossa oli pysty (vesimatto alla) ja siitä 4 laukkaa okserille. Piti yrittää saada hevonen tulemaan pystyltä oikeassa laukassa, että olisi helpompi jatkaa sujuvasti okserille. Pari kertaa Vertti tuli väärässä laukassa alas, mutta sujui kuitenkin siitä huolimatta ihan ok.

Tultiin koko juttua vielä ratana, joka näkyy videolla joten en selittele epämääräisesti enempää. Meni ihan hyvin, paikatkin osui suht hyvin paitsi otin kolmoissarjalta okserille liikaa kiinni jonka seurauksena tuli yksi askel liikaa.

Viimeisenä tultiin vielä samaa pystyä millä aloitettiin niin isompana. Meillä oli puomi ja siitä kaksi laukkaa pystylle. Tarkoitus oli saada hevonen hyvään paikkaan puomille, jonka jälkeen olisi helppoa jatkaa pystylle. Arvatenkin miulla oli vaikeuksia saada Vertti tulemaan puomille hyvin, koska kaarteessa oli ongelmia. Muutamia kertoja sain kuitenkin paikan osumaan kun ratsastin vain tarpeeksi napakasti. Lopuksi pysty oli korkeimmillaan varmaankin 110cm? En oo koskaan edes hypännyt noin korkeaa (myös Vertin ennätys), eikä edes pelottanut ollenkaan! Vaikka Vertti tekikin normaalin temppunsa eli vaikka toin puomille suht hyvin niin se venytti itsensä YHDELLÄ LAUKALLA ja esteestä puhtaasti yli.. Välillä pakko miettiä mitä sen ponin pään sisällä oikein liikkuu..

Akilla on tosi hyvä tapa opettaa ja se sopii miulle hyvin. Jotain mystistä oli myös koska Vertillä minnuuu on kotona pelottanu hypätä jotain metrin esteitä ja nyt tuo pysty ei tuntunut edes isolle. Voi johtua, että Opiston kenttäkin on isompi kuin kotikenttä mutta silti! Rohkeutta nuissa valmennuksissa saa ainakin rutkasti!

 Tää päivä oli kuulma vain alkuverkkaa niin maltan vaan oottaa mitä huomenna ratapäivänä hypätään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti