Sivut

perjantai 13. heinäkuuta 2012

päivitystä taas

En todellakaan voi uskoa että nyt on JO heinäkuun toinen viikko menossa ja viimeinen leirikin on ohi! Huhhuh, ei todellakaan kyllä tunnu siltä että ois menny niin pitkä aika jo.. Kohta varmaan pitää palata takasin koulun penkille, joka ei jostain kumman syystä tällä hetkellä yhtään innosta. Mutta sitä ennen on kuitenkin paljon vielä tekemättä. Kuten esimerkiksi huomenna pitäisi lähteä viemään hevoset ansaitulle laidunlomalle kahdeksi viikoksi. Jymykin pääsee sinne kokonaan lomailemaan. Verttikin lähti jo torstaina toiselle paikalle laitumelle pariks viikkoa, jossa sitten käyn sillä välillä vähän ratsastamassa. Lisäksi olisi tallin pesemistä jne, mutta sen jälkeen pääsee vähäksi ajaksi lomalle! Joka kuluukin sitten varmaan Iidan luona, luulisin.. ? :D

Ennen kuin Vertti lähti laitsalle niin samalla kuin irtohypytettiin muitakin hevosia niin irtohypytettiin samalla Verttikin. Vertti hoksasi homman nopeasti. Meillä oli aina ristikko josta kaksi laukkaa okserille, jota aina nostettiin sitten isommaksi. Lopussa Vertti taisi hypätä korkeimmillaan 120cm.

Jymyllä puolestaan ratsastelin n. joka toinen päivä kun se kävi myös jo tunneilla. Jymy on ollut parhaimmillaan tällä viikolla "saikun" jälkeen. Ja koska sillä on myös menty jo normaalisti niin menin sillä keskiviikkona puomi-kavaletti tunnille. Jymy oli niin innoissaan eikä millään olisi malttanut keskittyä mihinkään. En ollut tunnilla kuin vaan alku tunnin ajan ettei mene heti liian raskaaksi. Menin sillä muutamia kertoja ravipuomeja ja laukkapuomeja. Sekä sit muutaman kerran ristikko innari sarjaa ja lopuksi kerran okseri-ristikko linjan. Oli TOSI outoa hypätä Jymyllä, mutta silti oli niiin mukavaa ja ihanaa päästä omalla hepalla hyppäämään pitkästä aikaa. Seuraavanakin päivänä Jymy oli liikkeiltä ihan normaali, joten eiköhän me toivottavasti nyt aleta olemaan pikku hiljaa voiton puolella tässä asiassa (koputtaa puuta). :)

Väliin video joltain estetunnilta toissa viikolta kun menin Vertillä, mutta en oo saanu aikaiseks laitettuu sitä tänne aikaisemmin.


Lisäksi kävin torstaina hyppäämässä myös puomi-kavaletti tunnilla (joka siis oli kurssina tällä viikolla) ratsastuskoulun hepalla Doralla. Oon aikaisemmin mennyt sillä joskus reilu vuos sitten koulutunnilla muutamia kertoja, mutta hypänny en ollu sillä aikaisemmin. Mutta koska tunnilla oli tilaa niin ajattelin sit että voisin testailla sitä siinä. Päivän teemana oli mennä rataa. Ja mentiinkin pari kertaa pientä rataa. Dora on aika iso hevonen, joten senkin puolesta oli tosi outoa mennä sillä ja sillä on tosi pitkä askel. Vaikka sillä onkin maailman mukavimmat askellajit istua niin silti oli hassua mennä sen kokoisella hevosella. Sen rinnalla Vertti ja Jymy tuntuu todellakin ihan poneilta. Muutaman pätkän sain videolle joten saatte materiaalia vähän siitä miten meni. Omasta mielestäni meni varsin hyvin ekaksi hyppykerraksi, mutta olisin voinut ratsastaa kaarteissa vähän enemmän laukkaa jotta olisi sujunut vielä paremmin. Radalla esteet n. 80cm. Lisäksi laitoin videoon muutaman muunkin kuvan, josta näette minkälainen heppa tämä Labradora "Dora" on.

Huomenna siis lähdetään tallinporukalla ratsastamalla viemään hevoset laitumelle ja sitten alkaa tallin siivous. Pitkä päivä siis tulossa, joten nyt suuntailen nukkumaan!

P.S. Vertin irtohypytys kuvia + Jymyn hyppykuvia tulossa varmaan huomenna tai kun saan ne kaverilta! :)

3 kommenttia:

  1. en kyllä tiiä voiko sitä lomaks sanoo ku tuut tänne.. |D Noei ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. loma= kuvaa iidaa&kunkkua :D

      Poista
    2. Kyllä meikä suaki kuvaa!!! :DDD Ja jos käydää Jympelöö kattoo laitsalla nii cäämerä lähtee ofc mukaa ;)

      Poista