Sivut

maanantai 23. tammikuuta 2012

"Vanhat" Hevoskaverit part 2

Tänään en mennyt ollenkaan tallille, Jymy menee tunnilla ja keskityn (ainakin yritän) kouluhommiin, kun ensi viikolla on jo koeviikko! Onneks miulla ei oo kun kolme koetta. Kävin tänään ostamassa Jymylle harjapakin ja muutaman uuden harjan. :) Tähän asti meillä on ollu harjakassi käytössä, mutta se saa siirtyä kisakassiksi.
   Mutta sitten jatkan hevosystävien kertomisella.

Tähti talvella 2009
Merlinin Tähti

Uittoa kesä 2009 c:Hanna
Eli tutummin Tähti. Tähti on suomenhevos tamma, joka on syntynyt 15.4.2006. Aloitin hoitamaan Tähteä Hepokankaalla tammikuussa 2009, jossa se asusti kevääseen 2009 asti. Tähti oli silloin vain kolme vuotias ja sitä opetettiin ratsuksi. Harjailin ja taluttelin sitä aina kun kävin tallilla, sekä puhdistin sen varusteita.  
 
Vaikka Tähti muutti toiselle tallille jatkoin sen hoitamista siellä. En käynyt siellä niin usein, kun talli oli melko kaukana ja kuljin sinne aina Tähden omistajan kyydillä.  
Yksi kiitoskortti kuva otoksista
c:Hanna




Ruusukehai :)
Tähden mukana pääsin kiertämään näyttelyissä ja kävimme jopa Ypäjällä Nuorten Suomenhevosten laatuarvosteluissa. Lisäksi muutamia kertoja sain ratsastaa sillä, sekä pääsin kokeilemaan uittamista. Oli hieno nähdä miten nuori hevonen kehittyi :) Lisäksi sain esittää Tähden harjoitus näyttelyissä Korholan Tilalla kesällä 2010. Jossa Tähti oli Kehä 1 (luokan paras), näyttelyiden paras sh ja BIS II ! Lisäksi itse olin paras Junior Handler :) Se oli mukava kokemus. Vähän näyttelyiden jälkeen otin myös Tähden kanssa kiitos kortteihin (rippikuvat) kuvat. :)
Kehä I c:Sanni

Tähti astutettiin kesällä 2010 ja 2011 se varsoi tamma varsan. Varsinaisesti en enää hoitanut 2010 vuoden loputtua Tähteä, kun oma aika ei enää riittänyt kun rupesin kilpailemaan ja valmentautumaan ahkeraammin. Mutta hoidin sitä ja varsaa aina silloin tällöin kun kävin Korholassa.




Tosca



Tästä ponista ei ole niin paljoa kerrottavaa, mutta halusin sen kuitenkin esitellä :) Ratsastin ponia n. 3 kuukautta 2011 alusta huhtikuun puoliväliin. Se oli yksityisenä Hepokankaalla, joka kuitenkin kävi tunneilla tai oli tarkoitus käydä. Poni kuitenkin osoittautui välillä vähän pirulliseksi, saattoi siis lähteä täyttäpäätä vaan laukkaamaan ja pukittaa. Joten kaikki ei siellä kyydissä kestäneet. Mutta omasta mielestäni poni oli erittäin mukava ja kiva ratsastaa. Ainakin oli todella todella tasaiset askeleet!
Harj.Koulukisoissa c:Sanni



Ratsastin Toscaa useamman kerran viikossa, aina silloin kun kävin. Kävin sillä muutamilla kavalettitunneilla, sekä joskus koulutunneilla. Pääsääntöisesti menin itsenäisesti. Osallistuin ponilla myös harjoituskoulukisoihin, jossa Tosca oli huippu! Se meni niin hyvin. Tarkoitus olisi ollut mennä Toscalla aluekoulukisoihin lähitallille huhtikuussa, mutta poni kerittiin myydä juuri ennen kuin kisat olivat. Mutta hyvät muistot jäi ponista!



Baroosi




Kevät 2010

Baroosi, lempinimeltään Baro on torinhevos tamma. Joka on syntynyt vuonna 2001. Baroa aloin hoitamaan Hepokankaalla helmikuussa 2009. Baro on pohjimmiltaan kiltti ja mukava. Ratsastaessa voi aluksi olla laiska, mutta oikeasti ei ole! Kisoissa ainakin nykyisin vauhtia riittää vaikka muille jakaa :D 




Kesä2010
Muutamilla vuokrausleireillä mitä on ollut niin olen vuokrannut Baroa, sekä marraskuussa 2009 aloin käymään sillä Helkky Pakarisen kouluvalmennuksissa ja kävin niissä 2pv/kk toukokuuhun asti. Sinä aikana tapahtui hurja kehitys. Olin siihen aikaan painottunut kouluratsastukseen, mutta se jotenki muuttui keväällä 2010. Menin Barolla ensimmäisiin kisoihini, jotka olivat tallin omat harjoituskoulu- ja estekilpailut. Koulussa menin HeC:1 2000 ja HeB KN Specialin. Ensimmäisessä luokassa olin neljäs ja toisessa jaetulla neljännellä sijalla. Esteillä puolestaan menin 75cm ja 85cm (en saanut osallistua pienempiin luokkiin :D ). Ensimmäisessä luokassa olin neljäs eli viimeinen, luokissa oli siis samat osallistujat 3 aikuista + minä ainut junnu , toisessa luokassa sitten vein voiton kotiin !
Estekisat kesä2010
Voittajan on helppo hymyillä :)
Koulukisoissa kesä2010

Kesän lopussa oli torinhevosille suunnatut Hobune- näyttelyt jossa sitten esitin Baron, ja ratsastin sillä meidän tallin katrillissa.
Syksyllä 2010 kävin muutamissa Riikka Lehtosen valmennuksissa Barolla ja osallistuin muutamiin seurakilpailuihin. Kantelesärkkään mentiin miun ekoihin seurakisoihin ja mentiin 70cm (4vp) & 80cm (0/0vp) , kummassakaan ei sijoituttu mutta kokemusta rikkaampana! Sitten käytiin myös seuramestaruuksissa, Junioreilla se käytiin B-merkin esteradalla (esteet max 70cm) ja kouluohjelma taisi olla B-merkin koulurata. Siellä suoritin B-merkin ratsastusmerkin. No kuitenkin esteet oli tyyliarvostelulla ja kaikki puhtaan radan saaneet palkittiin. Ratsastin Barolla puhtaan radan, mutta sitten olin ihmeissäni kun nimeni kuulutettiin ensimmäisenä palkintojen jakoon! :D En meinannut uskoa sitä, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Elämäni toisissa seurakisoissa voitin Junioreitten seuramestaruuden. Syksymmällä käytiin vielä Siilijärvellä seurakisoissa, jotka olivat myös ratsastuskoulumestaruudet. Siellä menin 80cm & 90cm, kisat eivät menneet kovinkaan mahtavasti mutta kokemustahan sekin oli.

Riikan valmennus 2010
Joulukuussa 2010 kuitenkin vaihdoin ratsukseni Jymyn sattuman kautta, mutta vielä olen silti satunaisesti ratsastanut Barolla ja käynyt sillä yhdet harj. estekisat viime vuoden puolella, sekä yhdet harj. koulukisat sekä yksissä seurakisoissa menin sillä yhden luokan. Super mukava heppa <3 On kiva mennä välillä Barolla, ja muistella miten sitä ratsastettiinkaan. JA vaihtelu virkistää ;) 
Winter Cup-osakilpailu 2011
Harj.Koulukisat 2011
Nyt tuli kyllä tosi pitkä postaus, mutta ehkä joku jaksoi jopa lukea? :D Huomiseen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti