Sivut

tiistai 30. syyskuuta 2014

Arki kutsuu

 Toissa viikonlopun ja viime viikon alun Jymy oli pienellä "lomalla" omien ylioppilas kirjoitusteni takia. Onneksi se asuu täysihoitotallissa, ja sitä hoitaa joka päivä loistavat työntekijät niin pystyin huoletta jättämään sen muutamiksi päiviksi heidän hyvään hoitoon.

ikuinen pahe: alkukävelyt ja puhelin
Viime viikolla torstaina alkoi kuitenkin taas paluu arkeen ja töihin. Kovasti sain varoituksia miten hevoseni on ollut normaaliakin yliinnokkaampi ulos menijä, ja odotinkin kovasti pientä adhd ponia mutta pyh ennemmin se oli laiska alkuun laiska! Paitsi laukan jälkeen vauhtia alkoi taas löytyä.
 Huomasi kyllä kuitenkin, että muutama päivä on lomailtu. Ihan minimaalisen lievästi se tuntui jäykemmältä ja "hitaammalta" kuin normaalisti alussa. Kuitenkin ratsastettavuudeltaan se oli tosi hyvä! Yllätyksekseni tarhassa vastassani oli tällöinkin iloinen hörisevä hevonen, eikä tarhan nurkassa mököttävä poni (jep, jymyllä on yleensä tapa murjottaa jos en oo käyny pariin päivään). Joten ehkä välissä muutama vapaa tekikin hyvää :) 
 Ollaan aloiteltu tosi rauhassa, ettei aiheutuisi turhia jumeja/kipeytymisiä liikunnan takaisin nostamisen takia. Tykkään muutenkin aina vapaiden jälkeen aloittaa tosi rennosti. Varsinkin kun kyseessä onkin jo vähän vanhempi hevonen niin haluan pitää sen mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa :)
 Laukassa ehkä eniten huomasi vapaat. Se ei pyörinyt niin hyvin ja oli hieman jäykkä takaa. Hetken kuitenkin laukkailtua sekin parani.
 Ollaan oikeastaan tehty vain jumppaa viime päivinä. Paljon eteenalas ratsastusta, reipasta liikettä jotta paikan pääsevät aukeamaan ja jumppautumaan. Väistöjä, taivutteluja, avotaivutusta.
Meitä ei myöskään haittaa vaikka maneesin pohjaa huolletaan samaan aikaan kun ollaan töissä :)
 Itseni kannalta pieni "heppaloma" taisi olla hyvästä, koska nyt taitaa näillänäkymin käydä niin että tästä tytöstä tulee 5.12 YLIOPPILAS! Vihdoin ja viimein, tätä on odotettu!

Huomaa kyllä miten onnellinen hevonen se on kun pääsee tekemään töitä! Se niin nauttii ja rakastaa sitä. Jymyn kanssa on nykyisin niin mukava (ainakin pääosin) työskennellä ja oon viimeaikoina muutenkin miettinyt minkälaisen kultakimpaleen oonkaan saanut! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti