Sivut

maanantai 26. toukokuuta 2014

Tutustumista kenttäratsastukseen!

 Eilinen päivä kului Tervossa kenttäkisoissa. Ensimmäinen kosketukseni kenttäkisoihin! Ja voikun näytti mukavalta ja ois itekin kiva kokeilla joskus ! Auto starttasi tallin pihasta kahdeksan jälkeen ja takaisin oltiin vähän ennen puolta yötä. Pitkä päivä siis. Olin siis kahden hevosen kisahoitajana. Mitään käsitystä ei pahemmin ollut miten tuollaiset kenttäkisat toimii kun oikeastaan mitään kokemusta koko kenttäratsastuksesta ei ollut lukuunottamatta muutamaa hullua hyppäys kertaa (ypäjällä leirillä).
 Kisahoidettavina junnuhepat  Pearls Scion "Onni" ja Chaplin II "Nappi" .
 Aikataulullisesti oltiin hyvissä ajoin perillä. Kerettiin tutustua paikkaan, kiertää esterata ja katsoa muutaman muun rata. Ensimmäisenä oli koulukokeet. Kerrankin muistin varata kameran mukaan ja sainkin otettua muutamassa välissä vähän kuvia.
söpö poni oli ulkona!
 Koulukokeen jälkeen oli välittömästi rataesteet kunhan hepat oli valmiina ja sen jälkeen eläinlääkärin tarkastus. Tässä en kerennyt kuvia ottamaan kun oli sen verran tiukka tahti valmistella kahta hevosta joko estekokeeseen tai ell tarkastukseen tai muuten vaan juosta hakemaan tavaroita sieltä sun täältä.
 Estekokeiden ja ell tarkastusten jälkeen pakattiin hepat huilimaan autoon, sekä suunnattiin itse syömään. Oli erittäin hyviä kuhafileitä ja perunamuussia! NAMS! Tämän jälkeen suunnattiin pellon reunaan makoilemaan aurinkoon ja huilaamaan. Kuvasin muutamia tuttarissa menneitä ratsukkoja ja kärvensin sitten oman ihoni ja nyt on mukavat rajat, jotka pitäisi jollain keinolla saada lauantaihin mennessä pois jotta voi mekkoa käyttää.. Voihan .. No oli ainakin lämmintä vaikka välissä meinasikin sataa.
 Sopivassa välin lähdettiin laittamaan hevosia ja suuntailtiin maastorataa/verryttelyä kohti. Nuorilla hevosilla oli yhteinen rataantutustuminen ratsain.
 Hienosti hyppäsi molemmat junnut puhtaasti rata- sekä maastoesteet! Sade sekä ukkonen tosin pääsi yllättämään ikävästi muutaman viimeisen ratsukon aikana. Salamatkin vain räiskyivät taivaalla ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Miulla oli sitten tietysti toppi ja shortsit päällä, joten voitte vaan kuvitella kuinka märkä olin kun pääsin autolle. Varmaan puoli sankollista tuli niistä puristamalla vettä kun vaihdoin vaatteet :D Eipähän se mitään, kokemusta rikkaampana niin hevoset, ratsastajat kuin hoitajakin! Lisäksi yksi rusetti kotiin viemisinä Napille ekoista kenttäkisoista. WAU! :) Tyytyväisin mielin kotiin sateesta ja ukkosesta huolimatta!
 Tätä lajia on kyllä pakko päästä itsekin kokeilemaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti