Sivut

maanantai 3. helmikuuta 2014

normal day

Tässä tänään otettu silmäkuva. Haava on siis kokonaan jo ummessa, eikä yhtään oo enää semmosta kovaa siinä ympärillä! Oon todella yllättynyt miten nopeasti toi haava parantu, ja selvittiin suinkin vain säikähdyksellä. Tai kuten on tapana sanoa: urheilija ei tervettä päivää nää, tämä tuntuu myös pätevän hevosiin, joten seuraavaa kuoppaa odotellessa. :D
 Yritin Jymyä tarhasta hakiessa ottaa siitä kuvaa, mutta siitä oli vähän vaikea saada hyvää kun se oli turpa kiinni linssissä ja yritti syödä puhelimen.. :D Noo ainakin ponini näyttää iloiselle.

Tänään mentiin Jymyn kanssa maneesiin tuuppailemaan. Olin kahden vaiheilla irtojuoksuttaisinko kun kerrankin ei ollu ketään maneesissa ja pitkään aikaan ei olla sitä tehty, mutta päätin kuitenkin olla ahkera ja ratsastaa.

Ja tuuppaileminen kannatti! Olin maailman iloisin ratsastuksen jälkeen! Molempien ajatus tuuppailua kohtaan oli parempi, koska ollaan käyty nyt paljon vaan maastossa menemässä hangessa niin maneesissa meneminen oli mukavaa. Heti alusta asti Jymy oli heti tosi hyvin avuilla, vähän hidas pohkeelle mutta toimi muuten ravissa tosi hyvin! Ihmettelin ihan, että mitä tälle hevoselle on tapahtunut. Onnistu raviavot ja -sulutkin! Sulut on ollu Jymyn kanssa tosi vaikeita, ja jos ollaan niitä menty tunnilla niin itku on melkein päässy kun tuntuu ettei se osaa. Nyt ei kyllä tarvinnut lähinnä kuin miettiä ja vähän ajella. Vasemmassa laukassa tein myös avoja, jotka onnistu myös helposti, lisäksi tein kokoamista ja eteenpäin ratsastusta, sekä vähän vastalaukkaa. Oikeaan suuntaan laukka ei meinannu millään lähteä pyörimään, joten laukkasin sitten monta kierrosta ympyrällä reipasta laukkaa. Näin sain laukan tulemaan paljon paremmaksi, oikeastaan ensimmäisiä kertoja sain itse korjattua huomattavasti laukan laatua. Oikea vastalaukka oli myös jostain syystä tosi huono ja jymy joko vaihtoi tai jäi paikalleen laukkaamaan siinä. Tein sitten niin, että ratsastin sitä reippaasti vastalaukassa eteenpäin.

Lopuksi tein kolmikaarista vielä laukassa. Vielä vuosi takaperin en saanut kolmikaarista edes puoliksi tehtyä laukassa ilman että tuli joku iso ongelma. Nyt vasemmassa laukassa ei ollut mitään ongelmaa, mutta oikeassa oli jo nuo yllä mainitsemani ongelmat. Tein vain siinäkin niin monta toistoa, että tuli pari onnistumista. Aika kuluikin yllättävän nopesti kun oli kivaa! Huomasin nimittäin taas ratsastaneeni 1,5tuntia.. Normaalia treeniä Jymyn kanssa, eikä tee sille tiukkaa vaan päinvastoin tekee vaan hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti