Sivut

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ikuisesti poniratsastaja..

..koulukisoissa varsinkin.
 
 
Tänään meidän tallilla oli taas Winter Cup harjoituskoulukisat! Osallistuin niihin Vennalla. Oon kerran aikaisemmin ollu Vennalla koulukisoissa ehkä vuosi sitten? Silloin menin jonkun HeC ohjelman. Tällä kertaa en saanut kuitenkaan lupaa mennä enää sitä, joten otin vapaavalintaisena ohjelmana HeB KN Specialin monestakin syystä: a) se on tuttu ohjelma joten laiskana ei tarvinnut opetella uutta ohjelmaa b) se on melko helppo kouluohjelma c) uskoin sen sopivan meille. Lisäksi treenasinkin huimasti kerran ennen kisoja edellisenä päivänä.
 Verkassa Venna tuntu ihan kivalle, meillä oli siis noin viidentoista minuutin verryttelyryhmät maneesissa. Tein aika nopean ja tehokkaan verryttelyn. En keskittynyt ollenkaan missä ponin pää on tai mitä teitä ratsastan, vaan keskityin vain siihen että poni liikkuu reippaasti eteenpäin kaikissa askellajeissa.
rakastan tätä vakio ilmettäni :D
 Starttasin ensimmäisenä verryttelyryhmästä, joten jäin heti odottamaan kellon sointia. Siinä olikin sitten pientä ja vähän ei niin pientä säätöä kun toisen hevonen ei olisi halunnut mennä/olla odotusalueella ja pomppi sitten sieltä juuri pois kun olin menossa keskihalkaisijalle. En tietenkään sitten voinut aloittaa kun toinen hevonen oli radalla, samassa Vennakin rupesi luulemaan että pääty olisi hurjan pelottava kun toinen hevonenkaan ei sinne suostunut menemään. Siinä sitten nopeasti yritin saada ponin uskomaan ettei pieniä vihreitä miehiä nurkasta löydy ja yritin kasailla omat ajatukseni. En kuitenkaan saanut ponia (enkä itseäni) enää ihan samalle viritys tasolle kuin mitä se oli ennen tätä "sähellystä". Kuitenkin kisosisa voi tapahtua mitä vain, hyvää opettelua sille että pitää oppia keräämään aivot kasaan! Sitten kuitenkin molemmat viimeiset ratsukot pääsivät paikalleen odotusalueelle, joten pääsin aloittamaan radan.
 Tavoitteeni oli radalta muistaa rata, saada tasainen suoritus ja päästä loppuun asti ilman ponin hyytymistä. Radan varsinkin raviosuus sujui mielestäni hyvin. Venna tuntui yllättävän rennolta. Laukka osuuskin oli ihan ok, mutta lävistäjillä Venna vähän jännittyi ja ne onkin sen kanssa vaikeita kun se meinaa aina lopussa vaihtaa laukkaa.









Numeroita tuli kuitenkin tasaisesti 5,5-6,5. Radan jälkeen olin sitä mieltä, että nyt meni tosi huonosti ja ääh ei onnistunut yhtään. Mutta kun rupesin miettimään rataa, katsoin sen videolta ja selasin arvostelua niin kyllähän tuo ihan hyvä suoritus tällä treenillä oli. Lopputulos oli 58,200%.

Paperin alaosassa luki: "Tasaista, täsmällistä ratsastusta. Jännittyy ajoittain, pehmeyttä siirtymisiin".
Huonoimmat numerot tulikin juuri pysähdyksestä, siirtymisestä ja laukkalävistäjistä. Parhaimmat tuli toisesta loivasta kiemuraurasta ja lopputervehdyksestä :)



 Kivaa vaihtelua olikin välillä käydä aitojen sisällä jonkun muunkin hepan kanssa!

1 kommentti: