Sivut

perjantai 15. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän pulinaa

Tällä hetkellä pakkasta näyttää olevan -21 täällä Kuopiossa, hyrr! Pikkusen meinaa motivaatiota kysellä lähteä tallille, mutta onneksi ei Jymyn kanssa kovin helpolla pakkasta säikähdetä. Vaikkakin Jymy raukkaa meinaa ulkona näillä säillä palella, eikä voikaan olla kuin puoli päivää pihalla. Klippasin Jymyn joulun jälkeen kun kuivatus alkoi taas olla haastavaa, kun joka kerralla se oli niin märkä hiestä, että kuivatus kesti ikuisuuden. Silloin kun klippasin niin sääennuste näytti lauhaa, mutta nämä pakkaset tulivatkin nopeasti. Onneksi se on kovin tyytyväisesti sisälläkin syömässä heiniä :)
Jymy on myös tuntunut joulun jälkeen vähän jumissa olevalta. Oon yrittänyt jumppailla sitä niin selästä kuin maastakäsin joka päivä. Nyt sain kuitenkin myös aikaiseksi varattua sille hierojan tulemaan! Siihen asti jatketaan näillä jumppailuilla. Toivonmukaan hieronta auttaa tai sitten pitää miettiä mistä muusta se voi johtua. Epäilen kovasti klippauksen ja lomapäivien yhdistelmää. Klipatessakin sillä oli kokoajan loimi päällä, mutta liekkö silti saanut vähän kylmää. Se ei kuitenkaan vaikuta kipeälle kun liikkuu kohtuu mielellään kuitenkin ja välillä vähän turhankin reippaasti.
Jymy onnistui myös saamaan muutamia päiviä sitten ratsastaessa haavan jalkaa, polki siis hokilla toiseen jalkaan. Pakko myöntää, että en kyllä ole mitenkään spesiaali hyvä tuommoisten hoitamisessa, koska Jymyllä on kohtuu harvoin ollut mitään haavoja jaloissa. Nyt tuo tulikin pahasti ruununrajaan ja tänään soittelinkin klinikalle, jotta sain vähän neuvoja tuon hoitoon. Viikonlopun yli jatketaan putsauksella, desinfioinnilla ja rasvakääreillä. Pelkään vaan eniten, että siihen rupeaa kasvamaan liika lihaa. Jos yhtään näyttää siltä niin pitää tiistaina hakea klinikalta rasvaa tuohon, jonka pitäisi auttaa siihen ettei liikalihaa pääsisi kasvamaan.  
Kellään kokemuksia? Miten te hoidatte hokin polkemia?
Pitäisi joku päivä saada taas joku kaveri tallille mukaan kuvaamaan. Tänään oli ihan huippua kun mentiin Jymyn kanssa pellolle vähäksi aikaa humputtelemaan. Kyllä oli pellolla meno taas vaan niin rentouttavaa! Hyvää tekee myös vähän päästä hangessa menemään. Lisäksi sain kevyen vatsalihastreenin kun käytiin toisella hevosella pulkkaratsastamassa ja itse istuin siis pulkassa niin kaarteissa sai kyllä vääntyillä ja kääntyillä, että pysyi kyydissä, varsinkin laukassa. Mutta oli kyllä huippu hauskaa!
Koulukin tuntuu sujuvan omalla painollaan. Välillä aikaiset herätykset meinaavat tuntua ylitsepääsemättömiltä ja kirjojen luku tylsältä, mutta yritän kevään aikana vielä tsempata itseäni opiskelemaan vieläkin ahkerammin. Koska mitä enemmän nyt opiskelee niin sitä helpompaa se muina vuosina on. Ja kaikki on kuitenkin itselle eteenpäin ammattia ajatellen.
Onneksi kotona on aina tämmöinen lukukaveri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti