Sivut

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Hankitreenit valloilleen!

Vihdoin pakkaset ovat vähän laskeneet ja pikku hiljaa päästään kunnolla takaisin treenaamaan. Pari viimeisintä päivää lämpömittari on näyttänyt noin -8 astetta, joka on tuntunut melko lämpimältä. Eilen käytiin vähän maneesissa hölkkäilemässä ja hakemassa apuja läpi. Oon suunnitellut, että jos saisin jonkun ratsuttamaan Jymyn niin se varmaan tekisi sille hyvää. Itse en nyt pysty täysin 100% sitä ratsastamaan, kun toinen olkapää on reistaillut jo kolmisen viikkoa.
Tänään sain houkuteltua luokkatoverini mukaan tallille kameran kanssa ja olikin mukavaa saada kuvia pitkästä aikaa. Jymyn takasessa oleva haavakin näyttää melko hyvälle. Kävin konsultoimassa kuvien kanssa sitä klinikalla ja ohjeeksi saatiin levittää siihen päivittäin liikalihan estoon geeliä, sekä huuhdella vedellä, liikuttaa ja seurailla jalan lämpöä jne. Tähän asti näyttäisi ettei "patti" ole lähtenyt kasvamaan, mutta vielä ei oikein voi sanoa mitä tulevaisuus sille tuo. Onneksi huomenna tulee kengittäjä niin uskon, että hänellä on myös vinkkejä tuon kanssa! Ja lisäksi keskiviikkona tulee hieroja Jymylle niin jospa sekin vielä auttaisi mahdollisiin jumeihin.
Jymy ei ehkä vielä ole ollut täysin oma itsensä liikkeessä, mutta tällä hetkellä on nyt tosi vaikeaa arvioida mikä johtuu mistäkin. En osaa sanoa onko kevyt liikunta, tarhailun puute (hevoset eivät ulkoileet kuin karsinan puhdistuksien ajan kävellen ulkona kovilla pakkasilla), lihasjumi vai tuo jalassa oleva haava syy tähän. Mutta nyt hevoset taas tarhailee normaalisti ja liikuntaakin lisätään pikku hiljaa niin ehkä syy löytyy, kun saadaan pois suljettua asioita. Yleensä se siis kyllä lähtee varsin innokkaasti töihin ja liikkuu melkein aina energisesti.
Kuitenkin kokoajan Jymy on ollut jopa ihmeellisenkin tasainen edestä. Eihän se todellakaan kokoaikaa luotiviivalla kulje, mutta se ei sileällä ollenkaan "kisko" ohjasta, mitä se yhdessä vaiheessa teki paljon enemmän. Kiskomiseen syy lienee satulan päällä, mutta uskon myös vahvasti kuolaimen vaihtoon! Olen yrittänyt mennä Jymyllä melko kevyesti ja vähän sen ehdoilla miten se haluaa, mutta pitää pikku hiljaa myös taas muistaa vaatia asioita välillä ettei se rupea hyödykseen tätä käyttämään. Viimeinen viikko onkin melkein kokonaan ollut varsinaista hyvän mielen ratsastusta! Ollaan menty niin satulalla kuin ilmankin, kentällä, maneesissa kuin pellollakin. Jymy on ollut perus olemukseltakin tosi pirteä kun maneesin sijaan ollaan menty pellolla ja kentällä. Tekee hyvää niin mielelle kuin kropallekin!


Koska meiltä ei kauheasti näitä peltoilu kuvia löydy niin ajattelin hyödyntää kuvaajan tähän tarkoitukseen. Samalla saa kivoja muistoja talvelta ja näkee vähän omaa sekä hevosen asentoa. Tänään tehtiin vähän enemmän laukkaa pellolla mitä aikaisempina kertoina. Jymyllä tuntui riittävän menohaluja taas vaihteeksi ja annoinkin muutaman pätkän mennä sen vähän reippaampaa.
Lopuksi mentiin eteenalas ravailemaan ja kävelemään kentälle niin sai vähän huilahtaa ja palautua hangen jäljiltä. Mutta oli kyllä taas niin super mukavaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti