Sivut

lauantai 19. syyskuuta 2015

Pentu is coming!

 Viime viikolla käytiin kouluvalmennuksessa pitkästä aikaa! Ja kun kunnolla jouduttiin töihin niin kappas kun hevosesta tuli ihan super mukava ratsastaa, eikä siihen paljoa tarvittu. Oltiin ensimmäistä kertaa tämän valmentajan silmän alla, joten ei tehty kuin ihan perusasioita, siirtymisiä ja hevosen avuille saamista. Huomasi kyllä, että olen itse päästänyt itseni ja hevosen koko kesän liian helpolla. Mutta kunhan muisti ratsastaa vasemmalla jalalla ja pitää vasemman ohjan kädessä niin kaikki sujui todella hyvin! Ohjeeksi saatiin myös, että laukattaisiin tuplasti enemmän vasempaan kierrokseen mitä oikealle -> vasen laukka on heikompi jotta sen saisi paremmaksi. Uudestaan kouluvalmennukseen päästäänkin jo ensi kuun alussa!
Jymyä ei voinut vähempää kiinnostaa miun kameran kanssa hilluminen :D
 Tänään sain pitkästä aikaa raahattua kamerankin mukaan tallille, mutta Jymy ei selkeästikään ollut poseeraus tuulella vaan se olisi kovasti halunnut tulla vain rapsutettavaksi. Lisäksi minä hölmö olin ottanut vain pitkän putken mukaan ja kun poni oli niin lähellä niin eihän siitä hirveästi kuvia saanut.

Vaihtelun vuoksi suunnattiin tänään Jymyn kanssa tutkimaan maastoja ja käytiin kävelemässä, sekä vähän hölkkäämässä siellä. Innolla odotan kunhan kaurat on niitetty, että pääsee pellolle ratsastamaan! Siitä tulee varmasti tosi hauskaa! :) Jymy ei selvästikään näitä maastoja pidä vielä "ominaan", koska jokaista postilaatikkoa ja kaatunutta puuta pitää tuijottaa, sekä läheltä lentäviä lintuja säpsyillä vaikka normaalisti sitä ei paljoa laatikot tai mikään muukaan maastossa kiinnosta. Mutta muuten se on onneksi kyllä vaikuttanut ihan hyvin sopeutuneen uuteen talliin.
Lisäksi se on kasvattanut taas kauhean talvikarvan ja hikoilee vähänkin rankemmassa treenissä kuin pikku porsas. Koska täällä minulla ei ole käytössä klipperiä niin kysyin sitten paikallista hevostaitajaa (hieroo ja klippaa hevosia jne) tulemaan klippaamaan Jymyn. Klippaaminen ei myöskään ole lempipuuhaani joten oon ihan tyytyväinen toisaalta ettei tarvitse sitä itse tehdä :D
Huomenna äiti tuleekin käymään (jota varten oonkin koko päivän siivonnut) ja samalla miun koira tulee vihdoinkin toistaiseksi tänne, jee! Ootan innolla et pääsen viemään sen tallille. Tallilta löytyy myös paljon muita koiria niin se toivottavasti tulee hyvin niitten kanssa toimeen niin pääsee aina sinne purkamaan energiaansa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti