Sivut

torstai 10. syyskuuta 2015

Palautus maanpinnalle

c Taru Kainomaa
 Eilen oltiin Jymyn kanssa uudella tallilla estevalmennuksessa. Viimeisimmästä hyppykerrasta onkin jo pitkä aika! Sanoinkin heti alkuun, ettei olla hypätty aikoihin kun vain maastossa joskus jotain pikku tukkeja. Hevonen kyllä huomasi heti alusta asti mikä oli homman nimi ja tiesi kyllä tasan mitä oli tekemässä, mutta ruosteinen kuski vaan häiriköi kyydissä. 

Aluksi tehtiin vähän väistöjä ja hypättiin pikku pystyä puomin avulla, sekä pikku innareita. Jymystä väistöjen tekeminen oli aivan liian vaikeaa kun oli esteitä näkyvissä. Vauhtia oli taas vaikka muille jakaa, tästä syystä mentiin myös kerran yhdestä esteestä ohi kun en kerennyt ohjata oikeaan suuntaan. :D 

Onnistuinpahan myös kerran jalkautumaan. Pikkusen alkoi pimentymään kun valmennus oli illalla. No mitähän täti tekee, nyppii laukan pois ja tuo vielä hevosen ihan juureen, sekä kaiken lisäksi on hevosta edellä hyppäämässä. Hetken kerkesin ajatella, että okei tullaan uudestaan kun luulin että Jymy kieltää mutta eei kun kilteistä kiltein poni hyppääkin kamikaze loikalla paikaltaan yli ja oikein potkaisee ilmassa jottei varmasti osuisi mihinkään. Seuraavassa hetkessä löysinkin itseni maasta ja ponin syömästä lähimmästä puskasta. Eikun selkään, voltti ja uusiksi. Sen jälkeen muistin kyllä olla suorassa ja ratsastaa eteenpäin. :D Tultiin sitten loppu rata ja myöhemmin rata uudestaan, ja voi vitsi en voi kun todeta, että tuo hevonen on niin täyttä kultaa! Vaikka kuski teki typeriä päätöksiä niin poni hoito homman kotiin. Mahtava fiilis, turvonneesta huulesta ja niska kivusta huolimatta. Hyvä esimerkki taas miten tää laji ottaa ja antaa! Näitä fiiliksiä lisää kiitos!
Rakastan tätä "koivukujaa" mistä tullaan tallille! <3
 Tänään käytiinkin palauttelevasti maastossa käppäilemässä ja hölkkäilemässä. Vaikka syksy kovaa vauhtia lähestyy niin vielä tarkeni t-paidassa lähteä maastoilemaan! Huomiselle on suunnitellusti vapaapäivä Jymylle, lauantaina vien koulukaverin heppailemaan ja sunnuntaina onkin sitten kouluvalmennus! Joten silloin varmaan sit palailemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti