Sivut

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syksy on tullut

Autumn is here!
Vihdoinkin jaksoin raahata kameran tallille mukaan ja se kannatti, koska sain omasta mielestäni muutamia kivoja kuvia. Vaikkakin syksyllä on vaikea saada hevosista edustavia kuvia, koska suurin osa ainakin meidän tallin hevosista jo loimitetaan. Tässä onnistuneimmat kuvat.
BARO ON SUPER SÖPÖ! <3


Jymyä kävelytin tänään maasta käsin ja lisäksi se sai nauttia kaverini tekemästä hieronnasta. Oikealta oli kaulasta pieneltä alueelta aika jumissa, mutta muuten ei suurempia jumeja ollut onneksi! Perjantaina siltä raspattiin myös hampaat, ja hampaissa oli vaan ihan pienen pieniä piikin alkuja. Eläinlääkärin mielestä niiiin pieniä, ettei pitäisi hevoseen vaikuttaa ellei ole tosi herkkis heppa. Huomenna sitten meen selkään ja käynnissä vähän jumppaillaan.
Jymy näyttää tossa loimessa pullealle :D
Friends forever
KYSYMYKSIÄ JA KUVAEHDOTUKSIA SAA LÄHETTÄÄ TÄHÄNKIN POSTAUKSEEN!

8 kommenttia:

  1. Onks toi Zippo noissa kuvissa? :=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tuo kellä on sininen pitkäkaulainen loimi :)

      Poista
  2. Kuvaehotuksia:
    ensimmäinen kuva Jymystä
    ensimmäinen kuva Barosta
    lempi satulahuopa
    lempi ratsastusvaate
    irvistys
    Jymyn varustekaappi
    Baron varustekaappi
    parhaat ystävät
    puhelin
    Kysymyksiä:
    Paras hevosmuisto vuodelta 2013?
    Hevoset vai ponit?
    Lempi ratsastusvaruste merkki?
    Lempi hevonen jos Jymyä ja Baroa ei lasketa?

    VastaaPoista
  3. Moi,

    Näyttää siltä, että teidänkin tallilla hevoset loimitetaan melkoisen hyvin, niin mitä olet mieltä tästä artikkelin asiasta? http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/313952/Antakaa+hevosten+olla+kylmassakin

    Kannattaako hevosia välttämättä loimittaa noin "vahvasti"? En siis sano, että loimittaminen on huono asia, mutta miksi nykyisin perusterveet hevoset loimitetaan "päästävarpaisiin", kun lämpötila laskee noin nollan asteen tiennoille? Tietysti, jos hevonen on klipattu niin loimitus on pakollista. Millaisia ajatuksia sinulle heräsi tuosta jutusta?

    -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa Hepokankaan tilan hevosista on klipattu. Ja kun itse käyn tuolla Hepokankaan tilalla niin ei ne loimet ole edes paksuja verrattuna toppaloimiin. Ja kumminkin jokaisella on oma tapansa hevosta hoitaa.
      Ja mitäs se sun persettäs kutittaa jos hevoset pidetään lämpimänä!

      Poista
    2. Miulla on tekeillä loimituksesta mielipidepostaus, joten siitä löytyy kohta sitten tarkempi mielipiteeni loimituksesta. Artikkeli on mielestäni hyvä!

      Kuitenkin mielestäni hevosia pitää loimittaa maalaisjärjellä, enkä itse ymmärrä kovaa loimitusta. Meillä kuitenkin moni on klipattuja, jonka takia loimitetaan ja osa "herkkiä" kilpahevosia, jotka palelevat helposti ja jumiuttavat lihaksensa.

      Poista
  4. Minun takapuolen kutina ei kyllä johdu hevosten loimittamisesta :D Eihän tuossa artikkelissa hevosia palelluttamaan pyydetty. Enkä myöskään minä sitä halunnut.

    Tuossa artikkelissa mainittu hevosten inhimillistäminen (minusta ylipäätään muidenkin eläinten inhimillistäminen) näkyy tuollaisena liiallisena toppaamisena ja tallien lämmittämisessä. Mutta kuten aikaisemmin jo kirjoitin niin tietysti klipatut hevoset on eriasia (myös kylmälle herkemmät hevoset). Tuli vain itselle mieleen, että onko loimitus tehty myös hevosen ulkonäkö syistä? Siis paksu loimi, niin vähemmän karvaa -> siistimmän näköinen hevonen. Harmi, jos ihminen aiheuttaa tällaisella "ylimääräisellä" toimella hevoselleen sairauksia.

    -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei onneksi vielä kenelläkään toppaloimia ole vaan ohuita sadeloimia. Monet kyllä loimittavat (mielestäni aivan liian aikaisin) hevosiaan ettei karva kasvaisi niin pitkäksi. Tosin syy on se ettei hevosia tarvitsisi klipata. Mutta osalle ei vain auta liika pukeminen..

      Olen Tiina kanssasi samaa mieltä, ettei heppoja tulisi liikaa toppapukea. Hevonen osaa kyllä lämmittää itseään esim. Liikkumalla ja syömällä, muttei voi päästä ylimääräistä lämpöä itse pois -> lämpöhalvauksen riski mm.. :/

      Poista