Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2013

5.10. Koulukisoissa

Oltiin lauantaina koulukisoissa Jymyn kanssa ihan tuossa lähellä Jokirannassa. Kisat oli siis aluekisat. Mentiin jo edellisistä kisoista tuttu HeB kenttäohjelma poneille. Taso oli kova! Sillä samassa luokassa kilpaili myös Vaativaa B:tä startanneita ratsukoita. Kuitenkin lähdin tavoittelemaan hyvää omaa suoritusta ja tavoitteena olisi parantaa viime kertaisia prosentteja.

Jymy tuntui verkassa ihan hyvältä. Ei niin hyvältä kuin Siilijärvellä, mutta paremmalta kuin mitä edellisenä päivänä kotona. Ennen omaa vuoroani viereisellä kentällä suoritettiin palkintojen jako kunniakierroksineen ja siitäkös oma ponini riemastui, luuli selvästi pääsevänsä mukaan. Lähdin sitten rataa aloittelemaan hieman jo valmiiksi pöhelöllä suomenhevosella. Radalla tuli tosi kivojakin pätkiä, kuten nelikaarinen kiemuraura. Jymy oli kuitenkin ehkä hieman pohkeentakana jonka takia en saanut keskiaskellajeja kovinkaan hyvin esitettyä. Mutta kuitenkin rata oli rikkeetön, ja melko tasainen. Ainut suuri miinus mitä itse huomasin oli se, että Jymy kiskoi siirtymisissä ohjia. Vaikka yritin miten ratsastaa joustavalla kädellä ja tiiviillä istunnalla. Epäilen, että Jymyllä saattaa olla piikkejä hampaissa jonka takia se lähtee tulevana perjantaina klinikalle hampaiden tarkastukseen.

Radalla pisteitä tuli 4,5-6,5 välillä. Ainut 4,5 tuli toiselta tuomarilta ja kommentina siihen, että enemmän ilmaa alle ja huolellisempi tie. 6,5 :lia tuli taas ravivoltista, nelikaarisesta, toisesta vastalaukasta ja pysähdyksestä. Vastalaukasta olin yllättynyt, koska Jymylle ne on tosi vaikeita. Kokonaisprosentit olivat 56,848% . Ei siis lähelläkään viime kisojen prosentteja, tosin ihan ymmärrettävästikin koska en saanut ratsastettua Jymyä niin hyvin. Kuitenkin pystyin olemaan ihan tyytyväinen omaan suoritukseeni. Toinen tuomari oli kirjoittanut alas: "Takaosa paremmin alle, muoto välillä epävakaa, paremmin pohkeen ja ohjan väliin". Toinen taas: "Erittäin siisti suoritus, teknisesti hyviä kohtia. Keskiliikkeet jää vaatimattomiksi.". Kiva oli kun alhaalla luki myös jotain positiivista, se aina tsemppaa parantamaan ja kehittämään taitoja!
Luokkaan osallistui 23 ratsukkoa, joista kuusi sijoittui. Jymyn kanssa oltiin sijalla 14., johon olin ihan tyytyväinen. Katsoin myös, että luokassa kilpaili kuusi suomenhevosta, joista Jymy oli  kolmanneksi paras. Olisi kiva jos Itä-Suomen alueellakin olisi enemmän esimerkiksi suomenhevosille rajattuja luokkia niin pääsisi kilpailemaan paremmin "oman tasoisten" kanssa, koska harvemmalta suomenhevoselta kuitenkaan löytyy mahtavia liitäviä liikkeitä. Niin olisi kiva nähdä ja kokea miten pärjättäisiin muiden suomenhevosten rinnalla. Toki alueelta löytyy todella todella hienoja suomenhevosiakin! Kisoista ei ole kuvia, joten joudutte tyytymään viime kisojen kuviin.

2 kommenttia: