Sivut

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Voihan luistinrata

Täällä Savossa on tällä hetkellä kaikki paikat ihan peilijäässä mm tarhapolut, kenttä, tallille vievä tie. Ei kyllä tulisi harrastamisesta mitään, jos ei tuota maneesia olisi. Iso kunnioitus ja käsi niille ketkä säätä uhaten harrastavat tätä lajia ilman maneesia näillä säillä! Taitaisi kävely asteelle hevosen liikutus jäädä pitkäksi aikaa tällä säällä, vaikka tällä hetkellä helpotusta ei kuitenkaan tuo se että itse olen flunssassa ja kuumeessa eikä tauti tunnu ottavan lähteäkseen. Huomisen aion vielä huilata, mutta perjantaina ei siihen enää ole varaa, koska a) viittomakielen päivä b) parasta, Cheekin keikka Kuopiossa <3!
Olympiastadionilla reilu vuosi sitten <3
Alku viikosta Jymy sai olla pari päivää vapaalla, koska en vain yksinkertaisesti kyennyt tallille. Tänään kävin hiukan hölkkäämässä ilman satulaa ja katsotaan uskallanko huomenna liikkeelle ollenkaan. Energiaa tuolla ponilla tuntui kyllä olevan, mutta muuten se vaikutti ihan tyytyväiselle elämäänsä vapaista huolimatta. Maanantaina aloitin myös tuon uuden rehun syöttämisen ensin ihan vain puolella desillä. Jymy on melko herkkä ruokavalion muutoksille (ja muille vieraille aineille, kuten lääkkeet jne), joten yritän totuttaa sitä hyvin pienellä määrällä uuteen rehuun jotta vältyttäisiin ongelmilta. Nämä muutama päivä on sujunut ainakin ilman reaktiota.
 En olekaan tainnut muistanut kunnolla esitellä tätä pienempää karvakaveria! Hän on lempinimeltään Demi ja rodultaan tiibetinspanieli. Syntynyt maaliskuussa 2015 eli kohta jo 1 vuotias kauhukakara! Demi on melko vilkas kaveri, vaikka välillä osaakin ottaa sitten kerralla kunnolla lunkisti. Viettää mieluiten aikaa leikkien jonkun kanssa tai sylissä rapsutuksissa makailemassa. Hän on myös täydellinen kaupunkikoira, koska ei osaa haukkua. :D Demi ei siis tosiaankaan osaa haukkua, joskus se yrittää säälittävästi päästää jotain vastaavaa ääntä mutta aina yritykseksi se jää. Tiukka tuijotus onnistuu sitäkin paremmin tältä neidiltä! En olisi voinut parempaa koiraa saada, Demi sopii minulle loistavasti. Se jaksaa leikkiä vaikka koko päivän, mutta ei tarvitse siihen aina ihmistä kaveriksi vaan yksin leikkiminenkin luonnistuu. Alusta asti se on myös osannut olla fiksusti yksin kotona, eikä ole kertaakaan tehnyt mitään tuhoja. Jätän sille tosin yleensä aina kotiin luita, nameja/ruokaa ja/tai aktivointipallon yksin ollessa kaveriksi. Demi on myös varsin sopeutuvainen, eikä sille ole väliä missä ollaan tai kenen kanssa. Se tulee toimeen lähes kaikkin koirien kanssa, mutta isoja koiria se vähän pelkää. Demi onkin saanut pienestä asti kulkea kaikkien kaverieni luona mukana, tallilla jne. Mahtava kaveri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti