Sivut

tiistai 16. joulukuuta 2014

Reissuilua ja talviongelmia

 Viime viikolla sain taas nauttia muutamasta vapaapäivästä, jotka olinkin pyytänyt vapaaksi etukäteen koska lähdettiin muutaman kaverin kanssa autolla keskiviikkona kohti Helsinkiä. Siellä parkeerattuamme auton lähdimme keskustaan, josta napattiin yksi kaveri messiin ja lähdettiin vaihtamaan kuulumisia ja syömään mahtavaa ruokaa.
Illan huipentumana mentiin Hartwallille kuuntelemaan Enrique Iglesiasta, joka oli esiintymässä suomessa. Aivan mahtava artisti, ehdoton lempparini ja ikuinen rakkaus <3 Seurassakaan ei mitään valittamista ollut ;) Jälkeenpäin kun kuvia ja videoita katselee niin ei voi oikeasti edes tajuta että oli paikalla, ehdottomasti kaiken rahan arvoinen reissu.
Yksi ylioppilas lahjoistani on myös pakko jakaa teille ja se näkyy alapuolella. Aivan mega hieno "mosaiikki" taulu, jossa selvästi ollaan Jymyn kanssa. Uniikkitaulu jota ei keneltäkään muulta löydy, koska tätini on sen itse tehnyt. Olin super yllättynyt tästä ja erittäin iloinen! Nyt se komeilee kämpässäni ansaitsemallaan paikalla ikkunassa.
Talvi ja hokkikausi.. No kuten arvata saattaa mitä tästä seuraa. Jymy on ollut super energisellä päällä ja tarkoitus oli lähteä maastoon laukkailemaan, toisin kuitenkin kävi. Poni temmelsi onnellisena tarhakaverinsa kanssa tarhassa vetäen rallia ja pukkiloikkia, ei näytä ainakaan herralla ikä painavan :D Riehuminen tietyissä rajoissa ei haittaa ja mukavaa kun heppa nauttii elämästään leikkimällä kaverin kanssa.
 Aikani sain poikia houkutella porkkanoiden avulla, että sain Jymyn kiinni. Niitä ei alkuunsa kiinnostanut porkkanat ollenkaan. Kuitenkin talliin tullessani huomasin, että kappas oikeasta etujalasta on lähtenyt kenkä ja kavio vähän lohjennut ulkoreunalta. Lisäksi huomasin kaksi vuotavaa hokinpolkeamaa. Sinne jäi ratsastus ja eikun poni pesupaikalle. Haavat ei onneksi olleet kovin syvät, enkä aluksi tehnyt niille muuta kuin pesin ja putsasin. Sen jälkeen eikun ottamaan yhteyttä kengittäjään, joka sattumalta olikin samana päivänä tulossa muutenkin kengittämään Jymyn sekä pari muuta. Ja sen jälkeen haavan hoito ostoksille, Jymyllä ei koskaan oikeastaan ole minulla olon aikana muutamaa pikku haavaa lukuunottamatta ollut mitään joten omat ensiaputarvikkeet olivat huonot. Kaupasta tarttui siis mukaan alumiinisprayta, lääkepinteleitä, sidetaitoksia, liimapinteleitä ja asiaan kuulumattomasti loimen kyllästeainetta .
 Iltapäivällä suuntasinkin takaisin tallille ja taluttelin Jymyä ulkokentällä kengittäjää odotellessa. En halunnut tuoda sitä karsinaan ettei haavoihin menisi turvetta, enkä montaa kertaa siteitä/hauteita viitsinyt laittaa.
 Jymy seurasi aktiivisena kengityksessä muitten tekemisiä ja oli jotenkin ihan yliseurallinen. Kengityksessä Jymy sai myös tilsakumit kenkiin, jotta maastoilukin taas helpottuisi. Sain myös tallilla olleelta eläinlääkäriltä neuvon tehdä kuivahauteen jalkaan, joten kengityksen jälkeen suunnattiin pesupaikalle putsaukseen ja kääreen laittoon. Kääreestä ei kyllä tullut mallikelpoista, mutta toivottavasti se kestää huomis aamuun ja suojaa turpeelta. Nyt otetaan pari päivää helpommin ja ulkoillen, sekä aktiivisesti jalkaa tutkien sekä putsaillen jotta se saadaan heti kuntoon eikä tulisi impparia /tulehdusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti