Sivut

lauantai 27. helmikuuta 2016

Kotona viimeinkin

Viime viikot ovat olleet melkoista hulinaa. Hullua lukemista tentteihin ja sitäkin hullumpaa pakkausta 2,5vk "lomaa" varten eli itsenäisen työskentelyviikkojen. Pakkasin nimittäin omat, koiran ja Jymyn kamppeet ja tultiin sitten noin 2,5viikoksi Joensuuhun kotiseudulle lomalle. Eilen tulin jo itse ja viikko aikaisemmin tuli koira. Tänään lähdettiin isän ja isäpuolen kanssa hakemaan vielä Jymy ja sen loput tavarat.
Tallille saavuttua laitoin Jymyn hetkeksi karsinaan ja laitoin loput tavarat paikalleen. Sen jälkeen ponille kamat niskaan ja käytiin maneesissa hetki hölkkäämässä. Jymy selkeästi tunsi paikan ja oli kuin kotonaan yhtään hötkyilemättä mihinkään. Sen jälkeen Jymy pääsi vielä loppu päiväksi pihalle kahden parhaan kaverinsa luokse a) Zipon b) heinäpaalin :D Ja sinne se jäi lähdettyäni hyvinkin tyytyväisenä heinää syömään ilman huolen häivää.
Kuopion kotona ollaan menty hetki vähän kevyemmin, koska on ollut pakko ottaa vähän aikaa tallilla käynneistäkin tentteihin lukemiseen. Huonoksi uutiseksi mainittakoon myös, että Jymy sai allergisen reaktion uuteen rehuun ja tänään sain myytyä rehun uuteen kotiin. Jymy meni kauttaaltaan, varsinkin takajaloista ja mahan alta ruville, eli sai iho-oireita rehusta. Ilmeisestikään se ei kestä nuita teollisesti tuotettuja rehuja, koska muutamasta muustakin se on saanut reaktiota. Tästä lähtien en taida edes yrittää sille mitään muuta rehua ja se saakin syödä vain kauraa, soijaa ja kivennäistä. Pitää toivoa, että näillä se pysyy elämänsä loppuun asti hyvässä kunnossa.
Kevyemmän jakson seurauksena ja osittain varmasti myös johtuen ruvista, Jymy on ollut viime aikoina vähän huonompi/vaikeampi ratsastaa. Mutta suurin syy lienee taas satulan päällä. Täällä päästäänkin aktiiviseen treeniin ja eiköhän se hevonenkin taas hyväksi muutu kun hoidetaan ruvet kuntoon ja ratsastaja töihin. Innolla odotan mitä nämä muutama viikko tuo tullessaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti